Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség szeptember 17-én dönt arról, ki legyen a női és férfi válogatott szövetségi kapitánya. Amíg a férfiaknál egyesélyesnek tűnik a kérdés (információnk szerint Mocsai Lajos ül le a kispadra), addig a hölgyeknél Konkoly Csaba és Imre Vilmos neve merült fel, mint lehetséges befutó. Az [origo] utóbbi két szakembert kérdezte.

Augusztus 31-én lejárt Hajdu János szövetségi kapitány megbízatása a nőikézilabda-válogatott élén, s bár a szakember új, négyéves ajánlatot kapott, inkább régi posztját, a szakmai igazgató székét választotta.

Utódjának eddigi segítőit, Konkoly Csabát és Imre Vilmost javasolta, s mivel a szövetség - feladva a 2005-ig bőszen hirdetett elveit a főállású kapitányságról - elsősorban klubedzőt keres a feladatra, biztos, hogy a Győr és a Dunaferr két szakembere közül kerül ki a biztos befutó. De vajon melyikük?


"Hivatalosan 17-én lesz elnökségi ülés, ennyit mondhatok" - nyilatkozta az [origo] kamerája előtt Konkoly Csaba. A Győri Audi ETO KC szakvezetője a hírek szerint vállalná a megbízatást, ám információnk szerint a klub kizárólag a világversenyek előtti közvetlen felkészülésre, illetve magára a világversenyre engedné el. Márpedig október közepén dániai Világkupára kerül sor...

"Bonyolult kérdés, a döntés joga az egyesület és az MKSZ elnökségének hatáskörében van. Hogy én mit vállalnék, vagy mit nem, az egy dolog. Rengeteg munka van még Győrben."

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint az ETO élvez-e prioritást, Konkoly határozottan felelt: "Mindenképpen!"

Az [origo] információja szerint nagyobb az esélye annak, hogy szeptember 17-én Imre Vilmost, a Dunaferr szakvezetőjét nevezi ki a szövetség.

"Jelölt vagyok, de jelen pillanatban csupán a puhatolózó tárgyalások szintjén állunk" - nyilatkozta Imre Vilmos. "De nem szeretnék erről beszélni, azt mondom, tiszteljük annyira az MKSZ elnökségét, hogy felelősen tudják meghozni a döntést."