Vágólapra másolva!
Nagy László hároméves önkéntes száműzetése hétfőn véget ér, a Barcelona átlövője hétfőn délután csatlakozik a magyar férfikézilabda-válogatotthoz.

A hosszú ideje burjánzó Nagy László-ügy ezzel megoldódott, a játékos előbb a Parlamentben tiszteletét tette a Nemzeti összetartozás napján, majd sajtótájékoztatón jelentette be visszatérését, és még ma elutazik a veszprémi edzőtáborba a csapathoz, amely vasárnap és jövő szombaton a norvégok ellen vív vb-selejtezőt.

A korábbi csapatkapitány legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a válogatottban, azóta különböző indokokkal rendre távolmaradt. Sokáig úgy tűnt, az átlövő a spanyol válogatottban köthet ki, amint letelik az országváltás esetén kötelező három év, idén április végén meg is kapta a spanyol állampolgárságot.

Pár nappal később aztán kiderült, Nagy nem marad a Barcelonánál, amely azt szerette volna, hogy a magyar játékos - aki tizenkét éve szolgálta a klubot, és első külföldiként viselhette a csapatkapitányi karszalagot - pályafutása végéig maradjon a klub szolgálatában, és utána vezetőként dolgozzon tovább.

Új csapata a Veszprém lesz, ahol a világ legjobban kézise lehet, de azt még nem tudni, idén nyáron, vagy csak barcelonai szerződése lejárta után, egy év múlva csatlakozik a csapathoz. Közben az is tisztázódott, hogy Nagy szinte biztosan nem lesz spanyol válogatott, mert bár korábban maga kérte a honosítását, a megadott határidőig mégsem jelezte, hogy felvenné a spanyol állampolgárságot. Így pedig a kör bezárult, Nagy László visszatér a magyar csapatba, amely zárt kapus edzésekkel készül a vasárnapi vb-selejtezőre.