Vágólapra másolva!
Tíz napig csak sétálhat, és még könnyű futásra sem vállalkozhat Nagy László, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapitánya, aki az elmúlt szombaton, a német Flensburg-Handewitt elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen kéztörést szenvedett.

"Az egyik nem szokványos összecsapás közben jártam pórul, amikor egy német játékossal együtt a földre kerültünk és így akartuk mind a ketten megkaparintani a labdát. Eközben összepréselődött és megcsavarodott a kézfejem, még a nagy zajban is hallottam, ahogy recsegett-ropogott.

Már a kispad felé igyekezve is éreztem, hogy ebből baj lesz.

Nem tudtam szorító mozdulatokat végezni, és a fizioterapeutánk már ott a törésre utaló jeleket vélt felfedezni" - nyilatkozta Nagy László a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

A hétfői műtét Veszprémben jól sikerült, de a játékos négy-hat hét múlva térhet csak vissza a pályára.

"Egyelőre azért nem mozoghatok, mert a beültetett rögzítő lemezkének a helyén kell maradnia, és a műtött résznek is stabilizálódnia kell" - tette hozzá a budapesti otthonában pihenő jobbátlövő.

A műtét sikerült Forrás: Instagram/Nagy László

A játékos a hét végén azonban már elutazhat a Veszprém szombati, zágrábi BL-meccsére, amelynek másnapján egy SEHA Liga-találkozó is vár az együttesre, a szintén horvát Nexe ellen.

Ha az orvosi előrejelzés helytállónak bizonyul, és a rehabilitáció teljes sikerrel jár,

Nagy november 15-én talán már újra BL-mérkőzésen szerepelhet Celjében.

Aron Palmarsson és Nagy László Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Egy dolog a papírforma és egy másik a valóság. Mindent el fogok követni azért, hogy a visszatérésem a lehető leggyorsabb és zökkenőmentes lehessen. Ingázás vár rám, mert a válogatott terapeutájának irányításával a kezelések egy részét Budapesten, a másikat pedig Veszprémben fogják elvégezni, de ez legyen a legkisebb baj" - hangsúlyozta Nagy László.