Vágólapra másolva!
Saját pályáján, legyőzhető ellenfelekkel vívja utolsó előtti, azaz kilencedik csoportmérkőzését az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs 2010 a nőikosárlabda Euroligában.

Szerdán a mérlegét legutóbb Nápolyban 4/4-re javító - és ezzel az A csoportban harmadik - soproniak a lett Rigát fogadják, amely 3/5-ös mutatóval a negyedik helyen áll.

Jó előjel a magyar bajnok számára, hogy ősszel 77-66-ra nyert a baltiak vendégeként, akik a napokban 12 sikerrel valamint 2 kudarccal fejezték be szereplésüket a szomszédos Litvánia pontvadászatában, és hamarosan bekapcsolódnak a hazai sorozatba.

Székely Norbert tanítványainak azért is fontos lenne a "kötelező" győzelem, mert a jövő keddi zárómeccsükön a veretlenül éllovas CSZKA Moszkvához látogatnak, ahol kicsi a pontszerzés esélye.

A pécsi gárda a múlt héten Mondeville-ben aratott sikerével már 5/3-as mérleggel és a D jelű hatos második helyével büszkélkedhet. A Rátgéber-együttes csütörtökön a 2/6-tal sereghajtó olasz Faenzát látja vendégül, amelyet novemberben 68-66-ra gyűrt le idegenben.

A baranyaiak - bár szombaton elsöprő, 87 (!) pontos diadalt arattak a Szombathely ellen (117-30) - az év egyik meglepetését okoznák azzal, ha 6/3-mal utaznának jövő héten a százszázalékos Valenciához.

Szerdán a soproni és csütörtökön a pécsi összecsapás egyaránt 18 órakor kezdődik.