Mo Szalah nemcsak szuper focista, de nagyszerű ember is

fbl TOPSHOTS Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL SEMIFINAL FULL LENGTH JOY YEUX AU CIEL
Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah celebrates scoring their first goal during the UEFA Champions League first leg semi-final football match between Liverpool and Roma at Anfield stadium in Liverpool, north west England on April 24, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben az Év Játékosának választott Mohamed Szalah nemcsak a pályán csillog, hanem akkor is, ha segítségre van szükség a szülővárosában.

A szezonban 46 mérkőzésen 43 gólnál járó, legutóbb éppen az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben duplázó (és két gólpasszt is kiosztó) Mohamed Szalah jó úton halad egy Aranylabda felé (Igen. Miért ne?), és lassan a szülővárosában, az egyiptomi Nagrigban is alapozhatják a szobra talapzatát.

Nem véletlenül népszerű Egyiptom-szerte:

A hetente 90 ezer fontot (kb. 32 millió forint) kereső csatár 330 ezer font (kb. 117 millió forint) értékű adománnyal segíti szülővárosát egy víztisztító telep megépítésében. A Kairótól északra fekvő városban (itt született az Aston Villa egyiptomi védője, Ahmed Elmohamedi is) óriási szükség van a hasonló segítségre, Szalah pedig már nem először vesz részt ilyen akciókban, épült már a támogatásával kórház, iskola és ifjúsági központ is Nagrigban.