Társoldalunk:

Hosszú Katinka kibékült egykori legjobb barátnőjével

2018.09.13. 08:34

Hosszú Katinka nemcsak a medencében, a parton is kezdi visszanyerni régi önmagát. Ennek az egyik legújabb jele, hogy kibékült korábbi barátnőjével, Jakabos Zsuzsannával.

Remek hangulatban zárták a magyar úszók a világkupa-sorozat kazanyi állomását, és mindannyiuk közül kiemelkedett a tizenegy érmet (öt arany mellett három-három ezüst és bronz) szerző Hosszú Katinka. Az Iron Lady ráadásul nemcsak a medencében, hanem a parton is visszatalál a régi Katinkához: mint azt a Borsnak nyilatkozva a csapathoz közel álló informátor elmondta, végig remek volt a hangulat az orosz városban. Ráadásul egy régi barátság is újra feléledt, miután Katinka kibékült Jakabos Zsuzsannával. 

Mint a régi szép időkben: Katinka és Zsu újra egymás mellett mosolyoghatForrás: AFP/Leon Neal

„Meglepően jó volt a hangulat az egész csapaton belül. A két lány is kezd egymásra találni. A váltóban elért harmadik hely is egyértelműen annak tudható be, hogy egyre jobb a kapcsolat Katinka és a többi úszó között” – mondta a lap forrása. Abban a bizonyos 4x100-as mixed vegyes váltóban Hosszú és Jakabos mellett Verrasztó Dávid és Dudás Dániel úszott.

Hosszú és Jakabos éveken át nagyon jó barátnők voltak, rendszeresen egy szobában laktak az edzőtáborok és a versenyek alkalmával, csak Shane Tusup feltűnése után romlott meg a kapcsolatuk – de ez szinte a teljes magyar csapatra igaz volt, miután az amerikai edző nem nézte jó szemmel, ha felesége valakivel – szerinte – túlságosan közvetlen volt.

A két úszóklasszis barátságának helyreállításában kulcsszerepe lehet, hogy Katinka edzéseit június óta Petrov Árpád irányítja, aki történetesen Jakabos Zsuzsa edzőjének és férjének, Petrov Ivánnak a testvére.

A világkupa-sorozat csütörtöktől Dohában folytatódik.