Megszabadult gazdája a világ egyik leghíresebb szakállától - videó

Toronto Maple Leafs v San Jose Sharks GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
SAN JOSE, CALIFORNIA - MARCH 03: Joe Thornton #19 of the San Jose Sharks in action against the Toronto Maple Leafs at SAP Center on March 03, 2020 in San Jose, California. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt szünetel az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL), így a játékosoknak van idejük fontos döntéseket hozni, ahogy azt Joe Thornton is tette. 

A San Jose Sharks kanadai születésű (a válogatottal 2010-ben olimpiai bajnok), de időközben már az amerikai állampolgárságot is megkapó csatára két dologról híres: egyrészt ő a liga történetének egyik legjobb játékosa, másrészt pedig a Mikulást megszégyenítő szakálláról.

Nos, utóbbi már a múlté, miután a 40 éves Thornton úgy döntött, hogy megszabadul a 2018 októbere óta növesztett arcszőrzetétől.

Hogy a családja hogy fogja a következő néhány napban felismerni, az rejtély...

Thornton, akiit az 1997-es drafton az első helyen választott ki a Boston Bruins, de 2004 óta a Sharks hokisa 2006-ban (klubváltása évében, ami példa nélküli) lett az NHL legértékesebb játékosa, és ugyanebben a liga pontkirálya is. A csatár és csapattársa, Brent Burns még a 2015-16-os idény rájátszása előtt kezdte el szakállát növeszteni (ami általános szokás a hokiban), és a döntőben ugyan kikaptak a Pittsburgh Penguinstől, de a szakáll maradt. Egészen addig, amíg 2018-ban az előszezon során Burns egy csapatbuli végén meg nem borotválta, amit Thornton már másnapra rettentően megbánt.