Vágólapra másolva!
Két nyomós oka is van annak, hogy a hétvégén, a válogatott úszók dubaji edzőtáborában miért nem pezsgős koccintással, hanem nemes egyszerűséggel csak ökölpacsival gratuláltak második kisfia világra jövetele alkalmából Virth Balázsnak, a világbajnok Kapás Boglárka edzőjének.

Tejfakasztó bulit ezúttal azért nem szervezhettek az edzőtársai és a versenyzők, mert a muszlim országokban szigorúan tilos az alkohol fogyasztása, másfelől azért sem, mert az egész társaság igyekszik tartani magát a legalább másfél méteres távolságtartáshoz és persze a maszkviselés előírásaihoz is.

„Két évvel ezelőtt a mi kis Balázsunk a vártnál négy héttel korábban jött a világra, kisöccse Benedek viszont majdnem időben, csupán 3 napot „sietve". Dubaji idő szerint hajnali 3 órakor a feleségem testvére tudatta velem és Bogival, hogy minden rendben zajlott, családunk új tagja 2710 grammos súllyal és 51 centiméteres testmagassággal látta meg a napvilágot" – számolt be az SzPress Hírszolgálatnak a boldog apuka.

Kapás Boglárka és Virth Balázs Forrás: Facebook/Kapás Boglárka

Virth Balázs elmondta, hogy legalább még két hétig, az edzőtábor végéig várnia kell arra, hogy a karjaiba vehesse Benedeket és megölelhesse Lillát, a feleségét. Emlékeztetett arra, hogy két éve Balázs is akkor született meg, amikor a versenyzőivel éppen Hódmezővásárhelyen tartózkodott, akkor viszont a felesége is velük tartott és az alföldi város kórházában hozta a világra elsőszülött kisfiúkat.

„Balázska, aki mostantól előre lépve már a bátyus is, imádja a vizet, elemében van, ha lubickolhat. Ebből nem következik az, hogy úszó lesz belőle, legyen az ő döntése, hogy milyen sportágat választ magának. Persze örülnék annak, ha egyszer majd én lehetnék az edzője, de erről még korai beszélni. Ha majd Benedek is felcseperedik, ő is szabadon választhat."

A világbajnok, olimpiai bronzérmes és hatszoros Európa-bajnok Kapás Boglárka mestere azt is örömmel újságolta, hogy az edzőtábor első harmadában minden a tervek szerint zajlott, nem csak Bogi, hanem vele együtt minden versenyzőtársa is dicséretes szorgalommal végezte a munkáját.

„Bízunk abban, hogy mindenki egészségesen térhet haza – mondta befejezésül Virth Balázs. – A helyzetszülte új jelszó a versenyzőknek most az, hogy legyen mindvégig pozitív a hozzáállásotok, de arra is vigyázzatok, hogy a tesztelések negatív eredményt mutassanak!"