Társoldalunk:

Terhessége miatt nem kapott fizetést az olasz röplabdázó

2021.03.10. 10:24

Az olasz Pordenone röplabdacsapatának játékosa, Lara Lugli 1000 eurós havi fizetését nem kapta meg, mert a vezetőség szerint nem tájékoztatta klubját gyermekvállalási szándékáról. A gyermeket végül nem tudta megszülni, mert elvetélt, ráadásul őt hibáztatták az egyesület pénzügyi gondjai miatt is.

Lara a 2018/2019-es szezonban, 38 évesen a másodosztályban szereplő Pordenone röplabdacsapatában játszott. Márciusban elmondta a klub vezetőségének, hogy terhes, és az ilyenkor megszokott gyakorlat szerint a szerződését felbontották. A játékos hazatért, majd egy hónappal később nem tudta megszülni gyermekét, mert elvetélt.

A gazzetta.it megírta, hogy mindeközben a rájátszásért küzdő Pordenone csapata sok pontot veszített a bajnokságban, Lara februári fizetése pedig nem érkezett meg. Nem sokkal később kiderült, hogy a csapat vezetőségét sértette, hogy a játékos korábban, amikor aláírta a szerződését, nem jelezte gyermekvállalási szándékát, ezáltal hatalmas károkat okozott a klubnak. Az egyesület a hírek szerint azt is megemlítette, hogy Lara a szezon utolsó két hónapjában a kispadról segíthette volna a csapatot.

Ez az utolsó dolog őrült" - mondta Lara Lugli.

Nagyon megdöbbentett az egész eset, valótlan dolgokat állítottak rólam. Miután azt mondtam, hogy fizikailag és pszichológiailag rosszul éreztem magam, soha senki nem kérte tőlem, hogy térjek vissza a játékhoz, és a szerződésem - az ország összes sportolójához hasonlóan - megszűnt, amikor bejelentettem a terhességemet" - tette hozzá a röplabdázó.

Lara Lugli esete nem mindennapiForrás: World Stock Market

Lara februári fizetését, amely ezer euró összeget jelentett, a klub végül nem utalta át a játékosnak. 

"Lara kiválása után elveszítettünk egy fontos szponzort a rossz eredmények miatt, és a koronavírusnak köszönhetően szűkösek voltak a pénzügyi forrásaink abban az évben" - mondta Franco Rossato a klub akkori elnöke. 

Méghogy megkértük arra, hogy térjen vissza a pályára? Ez nem így volt. Mi is nagyon szororúak voltunk a vele történtek miatt" - tette hozzá az elnök.