Vágólapra másolva!
Az olasz Pordenone röplabdacsapatának játékosa, Lara Lugli 1000 eurós havi fizetését nem kapta meg, mert a vezetőség szerint nem tájékoztatta klubját gyermekvállalási szándékáról. A gyermeket végül nem tudta megszülni, mert elvetélt, ráadásul őt hibáztatták az egyesület pénzügyi gondjai miatt is.

Lara a 2018/2019-es szezonban, 38 évesen a másodosztályban szereplő Pordenone röplabdacsapatában játszott. Márciusban elmondta a klub vezetőségének, hogy terhes, és az ilyenkor megszokott gyakorlat szerint a szerződését felbontották.

A játékos hazatért, majd egy hónappal később nem tudta megszülni gyermekét, mert elvetélt.

A gazzetta.it megírta, hogy mindeközben a rájátszásért küzdő Pordenone csapata sok pontot veszített a bajnokságban, Lara februári fizetése pedig nem érkezett meg.

Nem sokkal később kiderült, hogy a csapat vezetőségét sértette, hogy a játékos korábban, amikor aláírta a szerződését, nem jelezte gyermekvállalási szándékát, ezáltal hatalmas károkat okozott a klubnak.

Az egyesület a hírek szerint azt is megemlítette, hogy Lara a szezon utolsó két hónapjában a kispadról segíthette volna a csapatot.

mondta Lara Lugli.

tette hozzá a röplabdázó.

Lara Lugli esete nem mindennapi Forrás: World Stock Market

Lara februári fizetését, amely ezer euró összeget jelentett, a klub végül nem utalta át a játékosnak.

"Lara kiválása után elveszítettünk egy fontos szponzort a rossz eredmények miatt, és a koronavírusnak köszönhetően szűkösek voltak a pénzügyi forrásaink abban az évben" - mondta Franco Rossato a klub akkori elnöke.

tette hozzá az elnök.