Hajszát indítanak a szurkolók Benedek Tibor festményének meggyalázója után

Benedek Tibor galéria
Trieszt, 2016. április 8. Benedek Tibor szövetségi kapitány a trieszti olimpiai selejtező negyeddöntőjében játszott Magyarország - Németország férfi vízilabda-mérkőzésen 2016. április 8-án. A magyar válogatott 8-7-re győzött, így kvótát szerzett a riói ötkarikás játékokra. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Valóságos hajsza indult Újpesten, hogy megtalálják azt a személyt, aki meggyalázta a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, Benedek Tiborról készült köztéri képet.

Az Origón is beszámoltunk arról a barbarizmusról, melynek során egy ismeretlen elkövető egy nemi szervet rajzolt a két éve, 2020. június 18-án meghalt legendás vízilabdázót ábrázoló köztéri festményre. A felháborodás nem csupán a főváros IV. kerületében óriási, de érthetően ott keresik legelszántabban a tettest.

"Minden graffitisnek egyedi stílusa van, ami alapján be lehet őket azonosítani – mondta az egyik újpesti ultracsoport neve elhallgatását kérő vezetője a Blikknek. – Körbekérdezünk, s remélem, megtaláljuk a pasast. Elbeszélgetünk majd vele, hogy ez az akciója túlment a jópofaság, a vicc határán."

"Elborult elme kell ahhoz, hogy bárki is ilyet tegyen, egy legendás, kiváló sportoló emlékét gyalázta meg. Nem tudom, van-e a közelben térfigyelő kamera. A héten kimegyünk és kijavítjuk a rongálást, akkor majd körbenézünk, s eldöntjük, érdemes-e rendőrségi feljelentést tenni" - tette hozzá Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő.

Benedek egykori játékostársa, az ugyancsak háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter is értetlenül áll a történtek előtt.

"Mi értelme van egy ilyen rongálásnak? Azt gondolnánk, a Tibihez hasonló ikonokkal ilyen nem eshet meg, de látjuk, az emberek nem mindig gondolkodnak" - idézi a lap Birost.