Kétszázötven sírra bukkantak a Barcelona sztárfocistájának telkén

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish defender Sergi Roberto (L) and Barcelona's Spanish defender Gerard Pique react during the UEFA Champions League Group C football match between Inter Milan and FC Barcelona on October 4, 2022 at the Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A focitudása és a magánélete mellett az üzleti vállalkozásairól is ismert Gerard Piqué ezúttal az utóbbi tevékenységével hívta fel magára a figyelmet, miután a málagai birtokán zajló építkezés nem várt problémába ütközött.

Az FC Barcelona középhátvédje még

2015-ben fektetett be egy málagai luxusszálloda építésére irányuló projektbe, amikor körülbelül 20 millió dollárért vásárolta meg a Costa del Solon található telket.

A projekt azonban elakadt, miután nagyjából 250 sírt találtak a birtokon és emiatt vizsgálatokat kell végezni, hogy kiderüljön, pontosan melyik századból származnak.

– idézte Alberto Cumpian régész szavait a Marca. – Valószínűleg soha nem használták a sírokat és nem elég értékesek ahhoz, hogy megőrizzék.

Cumpian szerint legkésőbb 2023 januárjában zöld utat fog kapni a projekt a folytatásra, ha nem történik további bonyodalom az építkezés során.