Diego Maradona fia tudja, ki ölte meg az édesapját

Diego Maradona
PHOTOMONTAGE: Diego Maradona is dead! Archive photo: Diego MARADONA (ARG), coach, half-length portrait, waves to Argentina (ARG) -Germany (GER). Quarterfinals, Round of 8, Fifa World Cup 2010, 07/03/2010 Soccer World Cup 2010 in South Africa from 11.06. - 07/11/2010. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A fia határozott véleménye szerint nem természetes okokból halt meg 2020-ban, 60 éves korában Diego Maradona, hanem valaki megölte őt. A legendás argentin focista elsőszülött gyermekének van ötlete, hogy ki lehet a tettes.

A minden idők egyik legnagyszerűbb labdarúgójának tartott Diego Maradona 2020. november 25-én vesztette életét. A világbajnok argentin focista a hivatalos jegyzőkönyv szerint akut tüdőödéma miatt halt meg, amelyet krónikus szívelégtelenség okozott. Az 1986 őszén született fia, Diego Armando Maradona Jr. szerint azonban más áll a háttérben, és valaki megölte a 2020 novemberének egészét kórházban töltő édesapját.

Diego Maradona 60 éves korában halt meg Forrás: AFP/Frankhoermann/Sven Simon

„Nyílt nyomozás folyik. Mi [Diego Jr. és két féltestvére] nagyon hiszünk az argentin igazságszolgáltatásban. Meggyőződésem, hogy ennek nem kellett volna így végződnie – mondta a korábbi focista Diego Jr. a Mediasetnek. –

Sorsára hagyták, amikor lehetett volna tenni valamit. Ígéretet tettem: életem utolsó napjáig harcolni fogok az igazságért."

Diego Maradona Jr. a tévéből értesült apja haláláról

Az 1986-ban, Nápolyban, a legendás focista és Cristiana Sinagra házasságon kívüli viszonyából született gyermek arról is mesélt, hogyan élte meg apja halálát, aki sosem találkozhatott a tőle született unokájával.

"Az üresség érzése soha nem fog elmúlni. (...) Nem fogadtam el teljesen a halálát, és nem hiszem, hogy valaha is elfogadnám – nyilatkozta Diego Maradona Jr. – Abban az időben, amikor beteg volt, én is kórházba kerültem a koronavírus miatt, és nem tudtam Argentínába menni. Üzenetet kaptam egy spanyol barátomtól, de fogalmam sem volt semmiről.