Vágólapra másolva!
A németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon aranyérmes francia válogatott játékosát, Benoit Kounkoudot szexuális erőszak vádjával letartóztatták.

Részegen akart megerőszakolni egy nőt az Eb-győztes kézilabdázó

A németországi Eb-n, amelyen a magyar válogatott történelmi helyezést ért el, Franciaország hosszabbítás után 33-31-re megnyerte a döntőt Dánia ellen, így fennállása során negyedszer lett Európa legjobbja. A győztes francia csapat kézilabdázói a finálét követően hétfő éjszaka egy párizsi szórakozóhelyen ünnepelték a sikert, ám hajnalban befejeződött a mulatozás, ugyanis az együttes egyik játékosát, Benoit Kounkoudot letartóztatták. Az Eb-győztes sportolót szexuális erőszakkal vádolják, a rendőrség nyomázást indított az ügyében.

Benoit Kounkoud nagy bajba került az Eb-győzelem után Forrás: AFP/Odd Andersen

A hírek szerint a 26 éves játékos a szórakozóhelyen letolta a nadrágját, majd megpróbált megerőszakolni egy 21 éves nőt

- számolt be róla az RMC értesülései alapján a Nemzeti Sport. Az ittas állapotban lévő kézilabdázót azonban a biztonsági őrök ebben megakadályozták, majd az éjszakai klubban tartották a rendőrök érkezéséig. Kounkoudot később őrizetbe vették, kihallgatása óta nem engedték el.

A Francia Kézilabda Szövetség is reagált a botrányos esetre, hangsúlyozva, hogy az erőszak bármely formája ellen harcolni fog és határozottan elutasítja az ilyen magatartást, amennyiben az beigazolódik.