Társoldalunk:

Eger-rali: súlyosan megsérült az elütött pályabíró

2017.11.05. 21:24

A Vincze Ferenc, Bazsó Attila kettős nyerte a hétvégén rendezett Eger-ralit, az országos bajnokság utolsó versenyét, amelyen komoly baleset is történt.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a Skoda Fabiával versenyző duó első alkalommal győzött ob-futamon. A Herczig Norbert, Igor Bacigal páros már az előző állomáson, a Mecsek-ralin biztosította bajnoki címét, ezért Egerben nem állt rajthoz.

Baleset is történt az Eger Rali vasárnapján: az első gyorsaságin, egy kicsúszásnál segítő pályabírót ütött el a hátrébb érkező autó. Ellentmondó információk érkeztek állapotáról: az OMSZ szerint életeszélyesen sérült – számolt be a Formula.hu.

Eger-rali nem csak a sportélményekről szóltForrás: heol.hu/Lénárt Márton

A vasárnapi első gyorsaságin, Egerbakta-Terpesi elágazásnál között történt a baleset: Kocsomba Károly árokba csúszott autója körül több ember gyűlt össze, köztük a szerencsétlenül járt sportbíró. A következő autó, Perge György Mitsubishije túl hamar érkezett meg a helyszínre, a pályabíró hiába próbált meg kitérni előle, nem volt ideje elmenekülni.

A helyszínre mentőhelikopter érkezett Debrecenből, az Országos Mentőszolgálat szóvivője „nagyon súlyos sérülésekről", koponyatörésről és végtagsérülésről számolt be, valamint arról, hogy a férfit lélegeztetve, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A lap viszont ennek ellentmondó információkat kapott arról, hogy a sérülés kevésbé súlyos, és a pályabírót kartöréssel műtötték meg.

Eredmények, Eger-rali:
1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia) 1:05:44.6 óra
2. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Ford Fiesta) 1:05:58.5
3. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia) 1:06:22.7