Társoldalunk:

Körrekorddal lett magyar bajnok a 17 éves motorversenyző

2018.08.13. 13:02

Hazai körrekordot jelentő idővel lett magyar bajnok az 1000 köbcentiméteresek között a német bajnokságban pallérozódó Kovács Bálint, a H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorversenyzője.

A fiatal pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint az elmúlt hétvégén, a Hungaroringen rendezett versenyen Kovács 1:50.7 perces köridőt futva nyerte meg az 1000 köbcentis kategória futamát, ilyen gyorsan pedig korábban még egyetlen magyar motoros sem ért körbe a mogyoródi Forma-1-es pályán.

Ezzel a győzelemmel a 17 éves versenyző bebiztosította pályafutása első felnőtt magyar bajnoki címét, két hét múlva pedig már a Lausitzringen áll majd rajthoz a német bajnokság Suzuki Cup elnevezésű, ugyancsak 1000 köbcentiméteres motorokat felvonultató mezőnyében.

Kovács Bálint motorversenyző, H-Moto TeamForrás: H-Moto Team

Kovács április végén sporttörténelmet írt azzal, hogy - még 16 évesen - a német bajnokság szezonnyitóján, Oscherslebenben egy futamot megnyert, majd a második versenyen második lett. Korábban még egyetlen magyar motorversenyző sem aratott ehhez hasonló sikert ennyire fiatalon nemzetközi sorozat felnőtt mezőnyében. Július elején, a belgiumi Zolderben rendezett második fordulón Kovács mindkét futamot a második helyen zárta, így az összetett pontversenyben is második, és van esélye a bajnokság megnyerésére.