Vágólapra másolva!
Autóversenyzésre cserélte a szövetségi kapitányi posztot Marco Rossi - igaz, csak néhány kör erejéig. A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya a túraautó-világkupa díszvendége volt a Hungaroringen, a futamok előtt pedig ő maga is kipróbált egy versenyautót, de csak utasként. Így is maradandó élmény volt számára. 

Az olasz szakember az élményautóztatás után azt mondta, Niki Lauda miatt kezdte el nézni a Forma-1-et még a 70-es években, de nem igazán érdekelte a sebesség, amin egy olasz csillag felbukkanása változtatott.

Marco Rossi a VIP-autó anyósülésén Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Amikor Valentino Rossi felbukkant a MotoGP-ben, elkezdtem figyelni a sorozatot, aztán valahogy a motorsportok rajongója maradtam. A túraautózást is nagyon szeretem, fantasztikus élmény volt kipróbálni ezt az autót,

Niels Langeveld volt Rossi sofőrje Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kérdésre, hogy ő maga sportágat és szakmát váltana-e, határozott nemmel válaszolt. "Soha meg sem fordult a fejemben, hogy versenyző legyek, hiszen ez nem az én terepem."

A szokásos olasz eleganciát a Hungaroringre is magával hozta Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az autózás után a két hazai közönségkedvenc, Michelisz Norbert és Tassi Attila is kipróbálta Rossi sportját, megmutatták, mire képesek a labdával.

Tassi Attila (jobbra) és Michelisz Norbert dekázott néhányat a két délutáni versenyük előtt Fotó: Csudai Sándor - Origo