A WRC2 világbajnoka is rajthoz áll a Hungaroringen

Horizontal
Finnish pilot Kalle Rovanpera and co-driver Jonne Halttunen drive their Skoda Fabia R5 Evo as they compete in the Slate Mountain stage of the 2019 Wales Rally GB, the 12th round of the FIA World Rally Championship, in Penmachno, north Wales, on October 4, 2019. (Photo by GEOFF CADDICK / AFP)
Vágólapra másolva!
Rajthoz áll a hagyományos évbúcsúztató Szilveszter-ralin Kalle Rovanperä, a világbajnokság WRC2-es kategóriájának idei bajnoka, aki ezen a versenyen búcsúzik eddigi csapatától.

Füredi András, a Hungaroringen és környékén december 27. és 29. között már 21. alkalommal sorra kerülő Szilveszter-rali szervezője hétfő reggel, az M1 aktuális csatornán jelentette be a 19 esztendős finn pilóta vendégszereplését.

Rovanperä - aki a vb-n az abszolút 12. helyen zárt az év végén - 2020-ban az idei világbajnok Toyota gyári csapatában folytatja pályafutását a WRC mezőnyében, de Mogyoródon még a 2019-es autójával, egy Skoda Fabia R5-össel indul. Rovanperä édesapja, Harri 2001-ben megnyerte a Svéd-ralit, és 15 alkalommal volt dobogós a rali-vb-n.

Kalle Rovanpera lesz a legnagyobb sztár a Hungaroringen Forrás: AFP/Geoff Caddick

A Szilveszter-rali történetében első alkalommal fordul elő, hogy a friss magyar bajnok is indul, sőt Vincze Ferenc ezen a versenyen próbálja majd ki először 2020-as versenyautóját, egy Volkswagen Polo R5-öst. A Korda Racing pilótája már háromszor, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben győzött a Szilveszter-ralin, amelyen a nevezések alapján ezúttal 193 versenyautót láthat majd a közönség a Hungaroringen és környékén.

A belső és külső helyszínekre egyaránt csak belépőjegyek megvásárlásával tudnak eljutni az érdeklődők: elővételben a totaljegy.hu weboldalon 2000 forintért, a verseny ideje alatt, a Hungaroringen található értékesítési pontokon pedig 2500 forintért válthatók jegyek, de 12 éven aluliak számára ingyenes a rendezvény. A szervezők élő rádiós és internetes közvetítéssel, valamint ingyenes parkolási lehetőséggel is szolgálnak a szurkolóknak.

A Szilveszter-rali rendezői december 14-én jelentették be, hogy a viadal jövőre a nemzetközi Alpok-Adria Rali Kupa (AARC) versenysorozat nyolcadik, utolsó állomása lesz, így a mostani rendezvény egyfajta főpróbája a 2020-as AARC-futamnak.