Kilenc helyet jött előre a 20 éves magyar versenyző Monzában

f1autoz17 TOPSHOTS Horizontal F1 GRAND PRIX FINISH LINE CHEQUERED FLAG BACK VIEW GENERAL VIEW
Mercedes' British driver Lewis Hamilton crosses the finish line to win the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2017. (Photo by Luca Bruno / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője hetedik lett a Formula Renault Európa-kupa szezonnyitó versenyhétvégéjének második, szombaton rendezett futamán.

A 20 éves pilóta a 16. rajtkockából vágott neki a 30 perc+1 körös viadalnak, és a startnál azonnal két pozíciót jött előre. Az első körben történt baleset miatt a pályára hajtott a biztonsági autó, amely néhány perccel később útjára tudta engedni a mezőnyt, ekkor Tóth a 10. helyen száguldott. A magyar versenyző végig harcban volt a 8-10. helyért, az utolsó két körre feljött nyolcadiknak, és remek védekezéssel megtartotta ezt a pozíciót.

A futam után a hetedikként záró cseh Petr Ptaceket megbüntette a versenybíróság, így Tóth lett hivatalosan a hetedik, és ezzel hat pontot szerzett. Csapattársai, Lorenzo Colombo és Nicola Marinangeli ezen, valamint a pénteki versenyen sem szereztek pontot. Tóth pénteken a 15. helyen ért célba.

A Formula Renault Európa-kupa jubileumi, 30. idényében 18 fős a mezőny, a koronavírus-járvány miatt módosított versenynaptár pedig 10 hétvégét és 20 futamot tartalmaz.

A monzai idénynyitó után Tóth László a 10. az összetettben. A következő két versenyre két hét múlva Imolában kerül sor.