Hatalmas dráma: az utolsó pillanatban bukták el a Le Mans-i 24 órás versenyt - videó

Horizontal
Race director Patrick Morisseau waves the checkered flag to the winner Toyota TS050 Hybrid Hypercar WEC's Japanese driver Kamui Kobayashi (L) next to second placed Toyota TS050 Hybrid Hypercar WEC's Japanese driver Kazuki Nakajima (R) on the finish line of the 89th edition of the Le Mans 24 Hours endurance race, on August 22, 2021, in Le Mans, northwestern France. (Photo by JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP)
Vágólapra másolva!
Sorozatban negyedszer a Toyota nyerte meg a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. A sikert a 7-es számú autóban a brit Mike Conway, a japán Kobajasi Kamui és az argentin Jose Maria Lopez hozta össze a japán konstruktőrnek, ez a trió tavaly a harmadik helyen zárt.

A második helyen ezúttal a Toyota 8-as kocsija végzett az előző három évben győztes svájci Sébastien Buemivel, a japán Nakadzsima Kazukival és az új-zélandi Brendon Hartleyvel.

Harmadik a brazil Andre Negrao és a francia Nicolas Lapierre, illetve Matthieu Vaxiviere lett az Alpine A480-Gibson volánjánál.

A verseny drámáját az LMP 2-es kategóriában láthattuk, amelyben az élen álló WRT autója az utolsó körben állt meg, így elveszítette a győzelmet.

A 89. Le Mans-i megbízhatósági versenyt a koronavírus-járvány miatt júniusról halasztották augusztusra, és - a tavalyi zárt kapus viadal után - mintegy 50 ezer szurkoló előtt rendezték meg.

Az élcsoport:
1. Toyota (7-es számú autó) 371 kör
2. Toyota (8-as) 369
3. Alpine 367

A Le Mans-i 24 órás verseny részletes összefoglalóját IDE KATTINTVA olvashatják el!