Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen ért célba a Spa-Francorchamps-ban rendezett 24 órás gyorsaságimotoros világbajnoki futamon Kovács Bálint a lengyel Wojcik Racing Team színeiben.

A húszéves versenyző menedzsmentje, a H-Moto Team a keddi beszámolójában úgy fogalmazott, Kovács eredménye "az elmúlt évek messze legjobb világbajnoki szereplését is jelenti a magyar motorsportnak".

A közleményből kiderült, hogy a magyar motorost eredetileg a Superstock 1000-es géposztályba nevezték, de a lengyel csapat egyik versenyzőjének sérülése miatt mégis a Superbike-ban, azaz a hosszú távú vb mezőnyének királykategóriájában tudott rajthoz állni.

A múlt szombat délután kezdődött és vasárnap délután véget ért egynapos viadalon Kovács a francia Morais Sheridan és a brit Dan Linfoot társaként sokáig még a dobogós helyezésért is harcban volt, az abszolút ötödik hellyel pedig 33 vb-pontot szerzett, ezzel a Wojcik Racing Team a vb-pontverseny kilencedik helyére jött fel.

idézte a közlemény Kovácsot. A motoros hozzátette, amikor átkerült a Superbike-ban induló csapathoz, először meg kellett szoknia a versenymotort, de a folytatásban már gyors és konstans köröket tudott teljesíteni.

Kovács Bálint bravúros eredménnyel zárta a 24 órás futamot Forrás: JOERG KLOEPPNER/Jk Sportsfoto

"A pálya világítása hagyott bőven kívánnivalót maga után, így a csapatvezetés úgy döntött, valamennyien dupla etapot teljesítünk az éjjel, hogy többet tudjunk pihenni. Rám is 38 kör várt, de a fizikai állapotommal nem volt gond, bírtam a terhelést" - mondta Kovács, aki kiemelte, a vasárnap reggeli eső miatt feljöttek harmadiknak, de tudták, hogy a gyári csapatokkal szemben később hátrányban lesznek.

Még most sem hiszem el, hogy ilyen jól szerepeltünk" - jelentette ki a magyar versenyző.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa "emberfelettinek" nevezte motorosának teljesítményét: "Huszonnégy órát küzdesz magaddal, az elemekkel, a technikával és az ellenfelekkel, de csak a célban derül ki, hogy mit kapsz az élettől cserébe a küzdelemért.

mondta büszkén Kelemen.