Vágólapra másolva!

A svéd kapitány szerint jobbak vagyunk a letteknél

A szerda esti Magyarország-Svédország Eb-selejtező után a két szakvezető udvarias szavakkal elemezte a nem éppen udvarias 90 percet. A pályán kívüli hőzöngésben a magyar szurkolók egy-egy csoportja járt az élen, a lelátói csetepatét az In Kal biztonsági szolgálat és a rohamrendőrség együttes beavatkozása csillapította, a pályán viszont meglepő módon a korábban a higgadtságukról és sportszerűségükről ismert svédek jártak az élen a durváskodásban.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Ennek következtében öt sárga lapot is kiosztott a skandináv futballistáknak a portugál játékvezető, sajnos, az utolsó percben, Kjällström otromba belépője nyomán pedig Böőr Zoltán súlyos, részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, a debreceni középpályás háromhetes pihenőre kényszerül. A 2-1-es svéd sikerrel zárult mérkőzést Lars Lagerbäck, a vendégek egyik kapitánya így értékelte: "Az első félidő az elképzeléseinket igazolta, kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, s a magyarok jól védekeztek. A szünet után megváltozott a játék képe, gólhelyzetek sora váltotta egymást, nekünk ebből több adódott, sőt 2-1 után is volt helyzetünk."

- Szokatlanul durvának tűnt a csapata játéka...
- A fürge és technikás magyar futballisták többször is mögénk kerültek, ennek tudom be a megszokottnál több szabálytalanságunkat. Ugyanakkor érzésem szerint nem játszottunk durván, a büntetések általában a rosszul sikerült belépők után jártak a mieinknek.

- A lettekkel és a magyarokkal is megmérkőztek már. Mit gondol, melyik válogatott a jobb?
- Azt hiszem, a magyarok jobbak, mert több képzett és gyors játékossal rendelkeznek.

Szabics: Nem voltam elátkozva/sport/magyarfoci/20030403szabicson.htmlHányadik lesz a magyar csapat az Eb-selejtezőn?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=53511

Ezek után Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya beszélt a mérkőzésről: "Pontot vagy pontokat szerettünk volna szerezni, ha Kenesei Krisztián szabadrúgása után a kapufáról befelé pattan a labda, akkor mi szerzünk vezetést, és ez nagy előnyt jelentett volna. A második félidőben belefutottunk egy rohanó játékba, sikerült egyenlítenünk, de egy durva egyéni hiba miatt nem tudtuk megőrizni az eredményt. A közönséget kiszolgáltuk, de igen fájó a vereség. Továbbra is bízom az olyan játékosokban, akik tiszta szívvel tudnak hajtani. Köszönjük a nagyszerű közönség biztatását."

A 4. csoport állása/sport/focivilag/200209054csoport.html

- Mi a véleménye a svédek tisztátalan játékáról?
- Sajnos, valóban sok szabálytalanság érte a mieinket, Böőr Zoltán súlyos sérülést szenvedett, ami akár a játék hevében is történhetett, mindenesetre szokatlan volt a svédek részéről ez a harcmodor. A magam részéről ugyanis a tavalyi világbajnokságon egy abszolút korrekt, sportszerűen futballozó együttest ismertem meg a svédekben, ezért sem hiszem, hogy szándékos durvaságokról lett volna szó, igaz, ettől még a játékosaink fájdalmai nem enyhültek.

- Idegenben, a zártabb védekezésnek köszönhetően hatékonyabb a csapat játéka, míg idehaza, a nyíltabb stílusnál rendre kudarcok érik az együttest. Mit gondol erről?
- Valóban van ebben igazság, a svédek előtt azért nyílt több gólszerzési lehetőség, mert rendre kinyíltunk. Ugyanakkor hazai pályán nem tehetünk mást, győzelemre kell játszanunk, egyrészt az eredményesség, másrészt a nagyszerű közönségünk miatt is.

Bánki József