Vágólapra másolva!
Magyar-szerb válogatott mérkőzésről álmodozik Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a mérkőzésre június elején kerülhet sor Belgrádban. A szakvezető szerint "Szerbiában az embereknek nagy a lelkük", míg Budapesten "szinte mosoly sincs".

"Álmodok erről a mérkőzésről, s úgy gondolom, hogy június elején fogjuk játszani a meccset" - közölte Matthäus a keddi belgrádi Vecernje Novosti című napilapnak adott interjújában. A szakvezető közölte, hogy a mérkőzésre csakis a belgrádi Partizan stadionjába kerülhet sor, más nem érdekli, a Népstadion sem. "Ez a feltételem" - szögezi le Matthäus.

A 150-szeres német válogatott - aki a belgrádi Partizan után vette át a magyar válogatott vezetését - párhuzamot von a szerb és a magyar foci között. Mint mondja, szereti, ha a "focit a játék miatt is játsszák", amit a szerbek tökéletesen csinálnak. "A professzionalizmus a karakter szilárdsága. Ebben a magyarok jobbak, de amint vége az edzésnek, már nem gondolnak a játékra. Ebben megint csak nem jók" - jelentette ki.

Matthäus azt sugallja, hogy Belgrádban jobban érezte magát, mint most Budapesten. "Szerbiában az embereknek van lelkük, nagy a lelkük. Nem tudok elmenni úgy egy belgrádi vagy újvidéki utcán, hogy valaki meg ne állítson, üdvözöljön vagy integessen. Pesten ilyen nincs, szinte mosoly sincs. Gondjaim vannak a kommunikációval is: a magyarok gyöngén beszélnek idegen nyelveket. Különben itt is (Budapesten) szerb barátaimmal vagyok körülvéve" - mondta Matthäus, aki szerint viszont most "sokkal jobb a szerződése".

A Partizan egykori edzője dühös, mert a belgrádi klub 30 millió eurót kapott a Bajnokok Ligájától, s ahelyett, hogy megerősítette volna a csapatot, eladja a játékosokat, amiben - szerinte - nincs semmi logika.

A magyar szövetségi kapitányt végül arról kérdezte a Vecernje Novosti, hogy milyen kívánságai vannak. Matthäus azt szeretné, ha játékos vezéregyénisége lenne a magyar futballnak, s Újvidékig kiépülne az autópálya.