Vágólapra másolva!
A tavaszi bajnoki vesszőfutásnak - három mérkőzés, három vereség, 0-9-es gólkülönbség - első szombathelyi áldozata Bozsik Péter vezetőedző lett. Bíró Péter, a Lombard FC Haladás többségi tulajdonosa ugyanis megvált a trénertől, s helyére Tóth Bálintot szerződtette, akivel korábban Tatabányán már dolgozott együtt.

A Haladás szurkolói már az Újpest elleni hazai vereség után követelték a vezetőedző távozását, amely hangok a soproni ötgólos kudarc után csak felerősödtek, ezért nem meglepő, hogy hétfőn délben Budapesten találkozott Bíró Péter tulajdonos Bozsik Péter szakvezetővel és Gujdár Sándor pályaedzővel, majd a megbeszélés végén a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Bozsik utódja a szombathelyi kispadon Tóth Bálint lesz, akit Jagodics Zoltán játékos-trénerként segít a szakmai munkában. Bíró Péter és Tóth Bálint Tatabányán már együtt dolgozott, sőt kupadöntőbe vezették az együttest, ahol a váci fináléban a Debrecentől kapott ki az akkor még Kiprichet is a soraiban tudó gárda. Később aztán Tóth Bálintnak is távoznia kellett a tatabányai kispadról, most azonban újra egy célért munkálkodhat Bíróval.

"Már korábban felmerült, hogy a Haladás edzője leszek, ám végül másra esett a választás" - kezdte Tóth Bálint. "A tatabányai válás természetesen nem esett jól, de ez a múlt, hiszen annál jobban örültem, amikor Bíró Péter felhívott, lenne-e kedvem újra együtt dolgozni vele. Boldogan mondtam igent, hiszen invitálása egyben korábbi munkám elismerése is, új csapatomat pedig meglehetősen jól ismerem, mivel, mint mondtam, korábban szóba került esetleges szombathelyi szerződésem, ezért akkor elkezdtem feltérképezni a Haladás játékosállományát. Az MTK elleni tavaszi mérkőzésüket a helyszínen néztem meg, de ezen kívül is bőséges anyag áll rendelkezésemre az együttesről. Szombathelyen imádják a futballt az emberek, ezért mindenképpen az élvonalban kell maradnia a Haladásnak, arról nem is beszélve, hogy a hét végén a ZTE ellen a várva várt dunántúli derbin a játékosokkal együtt nagyszerű bizonyítás alkalmunk nyílik a közönség meghódítására."

A Haladás vasárnap a ZTE ellen lép pályára hazai környezetben, s a dunántúli rangadót az RTL Klub 14 órától élőben közvetíti.

Bánki József