Vágólapra másolva!
Több angol első és másodosztályú csapattal is hírbe hozták már Kovács Péter nevét. A norvég Tromsö támadója egyszer már járt próbajátékon Nagy-Britanniában, akkor a Sunderland tesztelte, ám végül nem kínált neki szerződést. Kovács a múlt héten ismét Angliában járt, ezúttal a Nottingham Forest meghívására.

"Nagyon remélem, hogy szerződtet a Nottingham, hiszen, ha olyan típusú játékosra van szükségük, mint én, s megfelelt nekik a játékom, akkor nagy esélyem van erre. A Forest jelenleg a másodosztályban küzd, de igazi nagycsapat" - nyilatkozta a magyar válogatott támadó a Nordlys című tromsöi újságnak.

"Mindent megfontoltunk, s úgy döntöttünk, Péter július elsejétől eligazolhat, ha lesz megfelelő ajánlata" - jelentette be a Tromsö elnöke, Per Mathias Högmo.

A Forrest egyelőre még nem nyilatkozott az ügyben, Joe Kinnear egy hete azt ismerte csak el, hogy a magyar csatár néhány napot a klubnál tölt. "Mivel éppen szünetel a norvég bajnokság, a Tromsö elengedte Kovácsot. Megnézzük, mit tud, olyan játékos-e, amilyent szeretnénk szerződtetni" - mondta akkor Kinnear.

A norvég bajnokság egyébként hétfőn kezdődött meg, s a Tippeligaen első fordulójában a Tromsö Pedersen, Strand, Hafstad és Essediri góljaival 4-0-ra nyert a Viking ellen. Kovács nem jutott szóhoz.