Vágólapra másolva!
Hiába cserélt jól a Kaposvár ellen Szentes Lázár, a szurkolók egy része a debreceni edző távozását követelte, a vezetők azonban kiálltak a tréner mellett.

Jóllehet a debreceni szurkolók körében már régóta megoszlanak a vélemények Szentes Lázár tevékenységével kapcsolatban, a hét végi - végül győzelemmel végződött - bajnokin történtek komoly indulatokba csaptak át.

A Loki-drukkerek egy része ugyanis már a mérkőzés eleje óta szidalmazta a trénert, Sándor Tamás lecserélését követően pedig csak felerősödtek ezek a hangok. A történetben azonban az a fura, hogy éppen a becserélt labdarúgók - Kiss Zoltán és Bogdanovic - hozták össze a győztes gólt.

Mindenesetre a zaklatott állapotban lévő Szentes a lefújás után ezért sem nyilatkozott a sajtónak, a debreceni vezetők viszont kiálltak az edző mellett. Bár Szentes Lázárt igen elkeserítették az események, a hírekkel ellentétben nem mondott le, és a hétfői edzést is ő tartotta.

Szilágyi Sándor, a klub cégvezetője szerint továbbra is bíznak a trénerben, és hisznek abban, hogy a szezon előtt kitűzött célokat Szentes Lázárral teljesíti az együttes. A sportvezető egyébként a szurkolók összefogását is sürgeti, mondván, csak összefogással lehet eredményes a klub, ami mindig is jellemző volt a Loki-drukkerekre.

A szurkolók körében egyébként továbbra is megoszlanak a vélemények Szentest illetően, a tréner hívei a következetességét, elvhűségét díjazzák, kritikusai viszont szemére vetik, miszerint néhány általa kedvelt játékossal kivételez. Ugyanakkor abban mindenki egyetért, a szurkolói ellenérzések miatt hosszú távon nehéz lesz eredményt produkálni, noha az elmúlt két év sikerei - kupagyőzelem, bajnoki bronzérem - is Szentes nevéhez fűződnek.

Ettől függetlenül a lelátón és az öltözőben is volt már jobb a hangulat a DVSC-nél, arról nem is beszélve, hogy a hét végén a Loki hívei számára az év mérkőzésének tekintett régióbeli derbi, a Nyíregyháza elleni fellépés következik. A debreceni szurkolók kétezer jegyet kaptak, amit az elmúlt évek tapasztalata alapján hamar elkapkodnak majd.

Bánki József

A hajrában fordított a Loki a Kaposvár ellen/sport/magyarfoci/20040918azmtk.html?pIdx=4