Vágólapra másolva!
Kiütéses, 4-0-s győzelemmel pótolta be a Ferencváros labdarúgócsapata az NB II 26. fordulójából elhalasztott békéscsabai mérkőzését. A zöld-fehér együttes ezzel faragott ugyan hátrányán, de még mindig a kétpontos előnnyel vezető Nyíregyháza áll a feljutást jelentő első helyen.

Eredmény, NB II, Keleti csoport, 26. forduló:
Békéscsaba - Ferencváros 0-4 (0-3)
Békéscsaba, 7 ezer néző
v.: Berger
Békéscsaba: Such - Szenti, Brlázs, Tóth Kovács (Czipó, a szünetben), Bogdán - Cseke (Ursz, 75.), Dobi, Szilágyi (Lengyel, 34.), , Ladányi - Pozsár, Dani
Ferencváros: Kemenes - Bognár, Dragóner, Nagy S. - Bartha, Lipcsei, Lazic (Deme, 70.), Brettschneider (Nagy J., 74.), Csepregi (Kulcsár, 70.) - Tököli, Horváth D.
gól: Bartha (9.), Tököli (30., 32.), Horváth D. (81.)

A mérkőzés elhalasztását korábban azért kérte a Ferencváros, mert a május 19-ére kiírt találkozó idején két játékos, Nagy Sándor és Nagy József is az U19-es válogatott színeiben Eb-selejtezőn vett részt. A csapatból ezúttal hiányzott az utánpótlás-válogatottnál lévő Laczkó, illetve az eltiltott Buz, Jovánczai pedig a keretbe sem került be.

Már az első támadásból majdnem gólt szerzett a Fradi, a bizonytalan Such kapus ugyanis addig ügyetlenkedett, amíg éppencsak nem kotorta saját kapujába a labdát.

A 6. percben hatalmas helyzet maradt ki. Egy előrevágott labdát Tóth Kovács utolsó emberként nem talált el, Such kapus helyzeti hátrányban indult ki kapujából, Tököli azonban kisodródva csak az oldalhálót találta el.

A 9. percben már ez sem segített, Lipcsei előreívelését Dragóner az alapvonaltól visszafejelte, a második hullámban érkező Bartha pedig 13 méterről a jobb sarokba bombázott (0-1). A 15. percben "egyenlített" a Békéscsaba, ám Berger játékvezető a partjelző beintésére érthetetlen módon érvénytelenítette Dani egy méterről szerzett találatát.

A 21. percben Lipcsei 17 méteres bombáját Such bravúrral fogta a jobb alsó saroknál.

A 30. percben ismét a csapatkapitány villant, saját térfelének közepéről fantasztikusan indította Tökölit, aki köszönte a 40 méteres átadást, s a lest reklamáló védőket faképnél hagyva okosan lőtt a kapu bal oldalába (0-2).

Két perc sem telt el, a nyerő páros lemásolta a korábbi sémát: Lipcsei ismét a védők mögé ívelve hozta ziccerbe Tökölit, aki ezúttal is túljárt a kapus eszén (0-3).

A félidő túlnyomó részében a Fradi irányította a játékot, a rendezetlen, tétova hazai védelem örülhetett, hogy háromgólos hátránnyal megúszta az első 45 percet. A szünetben Csató Sándor vezetőedző cserélt, a több súlyos hibát vétő Tóth Kovács helyére Czipó érkezett a védelembe.

Erőszakosabban és agilisabban kezdett a Békéscsaba, ám helyzetig nem jutott el. Tíz perc elteltével a Fradi szerezhetett volna gólt, de Csepregi, Bartha és Lipcsei egymást zavarták. A 63. percben Horváth Dávid 12 méteres lövését Such lábbal védte, a visszapattanót a ferencvárosi csatár ismét kapura bombázta, a csabai hálóőr ismét hárított.

A 66. percben Lipcsei 22 méteres szabadrúgása a bal kapufán csattant. Az utolsó negyedórára mindkét fél kihasználta összes cserelehetőségét, ám a hazaiaknak nem futotta erejéből a szépítésre.

Sőt, a 81. percben Dragóner pazar labdájával Horváth Dávid léphetett ki, miután Tököli elvitte előle az embert a csatárnak nem volt nehéz dolga 16 méterről a jobb sarokba guítania (0-4). Egy perc sem telt el, amikor Kulcsár labdájával Tököli lépett ki, okosan átemelte a kicsúszó kapust, a labda azonban a bal kapufán csattant, a kipattanót Tököli ismét kapura gyötörte, ám Czipó a gólvonalon menteni tudott.

A 90. percben még Lipcsei próbálkozott egy kisebb csodával, ám 23 méteres emelése centikkel kerülte el a jobb felső sarkot.

A Ferencváros teljesen megérdemelten nyert 4-0-ra, ezzel két pontra megközelítette a Keleti csoport listavezetőjét, a Nyíregyházát.

Az élcsoport állása: 1. Nyíregyháza 62 pont, 2. Ferencváros 60, 3. Orosháza 46.