Vágólapra másolva!
Kényszermegoldást kellett alkalmaznia Egervári Sándor szövetségi kapitánynak az Izland elleni barátságos találkozón a fociválogatott védelmében Lázár Pál és Pintér Ádám kiesése miatt. A szerda esti meccsen Varga József lesz a jobbhátvéd, míg az újonc Korcsmár Zsolt kezdőként kap szerepet.

Az MLSZ honlapjának híre szerint a keret két sérültje, Lázár Pál és Pintér Ádám nem vállalhatja a játékot a Puskás Ferenc Stadionban 19:45 órakor kezdődő találkozón, ezért a szövetségi kapitánynak változtatnia kellett eredeti tervein.

Egervári Sándor végül úgy döntött, hogy a Bogdán Ádám - Varga József, Lipták Zoltán, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt - Vadócz Krisztián, Elek Ákos - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely összeállításban küldi pályára együttesét.

"Sajnos az a tény, hogy Pintér Ádám és Lázár Pál kisebb sérülése miatt nem vállalhatja a játékot, felülírta az eredeti elképzéseimet" - mondta a szakvezető. "A most megadott csapat az első félidőre vonatkozik, a szünetben szeretnék több poszton cserélni. Természetesen a győzelem a legfontosabb számunkra, ugyanakkor már gondolnunk kell a svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőre, ezért lényeges, hogy egyes posztokon több futballistát is kipróbáljunk."

A magyar csapat eleve foghíjas védelemmel készült az edzőmeccsre, miután Vanczák Vilmos és Juhász Roland nem szerepelhet eltiltás miatt a következő Eb-selejtezőkön, így a kapitány őket nem játszatja Izland ellen.