Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Halálos fertőzések törtek ki és többen meghaltak Brazíliában

Vágólapra másolva!
A Brazíliában április óta sújtó súlyos áradások nyomán most különféle fertőzések ütötték fel a fejüket. Rio Grande do Sul állam hatóságai szerint eddig több mint 50-re tehető a fertőzöttek száma és a betegségeknek már négy halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Brazília déli részén április óta tartó súlyos esőzések pusztítanak. Rio Grande do Sul 469 településén több mint 2,3 millió lakost érintett az éghajlati katasztrófa. A dél-amerikai országban pusztító viharok miatt átszakadt egy vízerőmű gátja, ami áradásokhoz vezetett, amelyek következtében több tucatnyian meghaltak.

Eddig legkevesebb 165 halálos áldozatról lehet tudni. A hatóságok több ezer embert telepítettek ki a viharok nyomán, közülük 81 ezren még mindig a hatóságok által felhúzott táborokban élnek.

 Sokakat még mindig eltűntként tartanak nyilván.

A helyreállítási és mentési munkálatok folyamatban vannak, és a szövetségi kormány több mint 1,8 milliárd rúpia dollárt (120 milliárd forint) különített el Rio Grande do Sul támogatására - írja a BBC.
 

Brazília, árvíz
Árvíz a Brazília déli részén elterülő Rio Grande do Sul állam székvárosa, Porto Alegre környékén fekvő Eldoradóban
Fotó: Isaac Fontana / MTI/EPA/EFE/

 Az árvíznek azonban további negatív következményei is lettek, az áradások után ugyanis  különféle fertőzések ütötték fel a fejüket.

Az AP News szerint az állami egészségügyi minisztérium figyelmeztette a lakosokat, hogy 

az árvizek keveredhetnek a szennyvízzel, ami olyan betegségek terjedéséhez vezethet, mint a leptospirózis és a hepatitis A.

A brazil Rio Grande do Sul állam hatóságai eddig mintegy 54 esetben igazolták a vízben terjedő leptospirózis megbetegedést.

Négyen meghaltak, miután megfertőződtek a betegségben, amely fertőzött állatok, például patkányok vizeletével szennyezett vízzel terjed.
 

Mivel Brazília számos városa még mindig víz alatt áll, így a leptospirózisos megbetegedések száma megnövekedhet. A betegség tünetei közé tartozik a láz, az izomfájdalom és a hányinger, amelyet hányás követ. Jelenleg 800 gyanús esetet vizsgálnak - közölte az állam egészségügyi minisztériuma közleményében.

Brazília kezdeményezte a lakosság beoltását a hepatitis A megbetegedés ellen, de 

továbbra is azt tanácsolják az embereknek, hogy kerüljék az árvízből származó víz, esetleg szennyezett víz vagy élelmiszer fogyasztását.

A fertőzés mellett további veszélyforrás is megjelent az árvízzel érintett területeken. Ahogy az Origo arról korábban beszámolt, aligátorok jelentek meg az érintett területeken, amelyek az elárasztott utcákon vadásznak.
 



 


 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről