Hőgutát kapott bőgőmajmok potyognak a fákról a hőhullámmal küzdő Mexikóban

Vágólapra másolva!
A soha nem látott forróság megkeseríti az életet Mexikóban. A napokban állandó 45 Celsius fok felett jár a hőmérséklet, amely nem csak az embereket, de az állatokat is megviseli. Nemrég bőgőmajmok fordultak le a fákról ájultan, mivel már nem képesek elviselni a hőséget.
Vágólapra másolva!

Gondoskodnunk kell az állatokról

- jelentette ki hétfőn Andrés Manuel López Obrador elnök. Mint mondta, a környezetvédelmi minisztérium közbenjárását kezdeményezi az ügyben - írja az MTI.
Tabasco és Chiapas mexikói tagállamok területén környezetvédők szerint már 78 majom múlt ki. Biológusokból és állatorvosokból szerveződött mentőcsapatok igyekeznek élelemmel, főleg gyümölcsökkel és vízzel ellátni a bőgőmajmokat Tabascóban - ismertette a helyi polgári védelmi hatóság.
Környezetvédők a lakosságot zöldségadományokra kérték. A közösségi médiában felvételek jelentek meg arról, ahogy bőgőmajmoknak adtak inni fecskendőkből, illetve rengeteg állatvédő szerv hívja fel a figyelmet az állatok helyzetére. Cunduacán településen pedig egy baseball-pályán rendeztek be egy állatorvosi ellátást nyújtó mentőállomást.
 

A bőgőmajmok életét a hőguta és kiszáradás mellett az erdőtüzek és természetes életterük pusztulása is fenyegeti, utóbbi pedig víz- és élelemhiányhoz vezetett 

- hívta fel a figyelmet a Cobius környezetvédelmi szervezet vezetője az Animal Político nevű hírportálnak nyilatkozva.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!