Társoldalunk:

Ezüstérmes a férfipárbajtőr-csapat

2004.08.22. 20:27

A Kovács Iván, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza összeállítású férfipárbajtőr-csapat 43:32-es vereséget szenvedett a franciáktól, így a második helyen végzett.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Nagy Tímea
Az összes interjú
Az ukránok és az oroszok búcsúztatása után a franciák vártak párbajtőrözőinkre a döntőben. A gallok rögtön az elején előnyt szereztek, így az első asszó 5-3-as francia vezetéssel ért véget.

A másodikban Kulcsár és Jerome Jeannet lépett pástra, és az idősebb Jeannet egy tussal növelte csapata előnyét. Jött azonban Kovács, aki egész nap remekelt, és most is felhozta a csapatot, mivel 8-5-re verte Obryt.

Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Olimpiai ajánlatok az [origo] bevásárló-központban
Boczkó és J. Jeannet párharca döntetlenre végződött, majd Kovács a nap folyamán először elvesztett egy csatát, a második kör utolsó meccsén Kulcsár és Obry ikszelt, így az utolsó forduló előtt 19-18-ra a gallok vezettek.

Kovács sajnos 2-0-ra kikapott J. Jeannet-től, aztán Obry is eggyel többször szúrta meg Boczkót, így a befejező emberek 27-23-nál vették kézbe a fegyvert. Kulcsárnak kockáztatnia kellett, de F. Jeannet taktikusan vívott, fokozatosan vitte be a találatokat, és bár Kulcsár becsülettel ment előre, végül 43-32-re a franciák nyertek.

Szabó Bence, szövetségi kapitány:
"Ebben az évben korábban már háromszor kikaptunk a franciáktól, s mindig úgy, hogy mi próbáltunk támadni. Most az volt a stratégia, hogy inkább legyünk várakozóak, s jöjjenek ők. Sajnos, 18-18 után pontosabbak voltak, egylámpás találatokat értek el, emiatt rákényszerültünk arra, amire nem szerettünk volna, vagyis a támadásra.

Forrás: EPA
Ezüstérmesek lettek vívóink - képgaléria
Boczkó Gábor:
"Ha már eljutottunk a döntőig, nyerni szerettünk volna. Csalódott vagyok, s nem hiszem, hogy valaha is tudok majd örülni ennek az ezüstéremnek. Talán nagypapaként.

Kovács Iván:
"Ki voltunk éhezve a sikerre. A csata ott dőlt el, hogy a záró három mérkőzésen nekik voltak egylámpás találataik, és emiatt nem kellett kapkodniuk. Amíg közel egyenlő volt az állás, mi is türelmesen vívtunk, de aztán rohanni kellett.

Kulcsár Krisztián:
"A két Jeannet most nagyon jól vívott, Obry kevésbé, de ezt sajnos nem tudtuk kihasználni. Nagyon szomorú vagyok."

a döntőben: Franciaország - Magyarország 43-32
a 3. helyért: Németország - Oroszország 37-29
az 5. helyért: Ukrajna - Egyesült Államok 45-33
a 7. helyért: Kína - Egyiptom 45-26

A végeredmény:
férfi párbajtőr, csapat, olimpiai bajnok:
FRANCIAORSZÁG (HUGUES OBRY, FABRICE JEANNET, JEROME JEANNET, ERIC BOISSE) 
2. MAGYARORSZÁG (KOVÁCS IVÁN, BOCZKÓ GÁBOR, KULCSÁR KRISZTIÁN, IMRE GÉZA)
3. Németország (Daniel Strigel, Jörg Fiedler, Sven Schmid)
4. Oroszország (Igor Turcsin, Pavel Kolobkov, Szergej Kocsetkov)
5. Ukrajna (Bogdan Nyikisin, Dmitrij Karusenko, Vitalij Osarov, Makszim Hvoroszt)6. Egyesült Államok (Soren Thompson, Cody Mattern, Weston Kelsey)
7. Kína
8. Egyiptom

[origo]/(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKK