Társoldalunk:

Ilyés nagyon bízik az olimpiai szereplésben

2012.06.18. 18:00

Az áprilisban bokaműtéten átesett Ilyés Ferenc, a magyar férfikézilabda-válogatott átlövője bízik benne, hogy július elsején csatlakozhat a londoni olimpiára készülő kerethez.

Az MKB Veszprém alapembere a klub honlapjának jelezte: a rehabilitációt megzavarta bőrgyulladása, de ezzel együtt reménykedik a mielőbbi visszatérésbe.

"Sajnos volt egy kisebb bőrgyulladásom, ami miatt egy hétig szüneteltetni kellett a gyógytornát, de ezen már szerencsére túljutottam, és egyre jobban tudom használni a bokámat. Kocogni már tudok, oldalra történő mozgásnál is egyre jobban tudom már terhelni a sérült testrészt. Hamarosan elkezdhetem a labdás edzéseket is, addigra már szeretném, ha az indulócselek is a lehető legnagyobb intenzitással mennének. Minden erőmmel azon vagyok, hogy július elsején a többiekkel tudjam elkezdeni a felkészülést az olimpiára. Bizakodó vagyok" - mondta Ilyés Ferenc.

Ugyancsak csatlakozhat a válogatotthoz a januárban elülső keresztszalag-szakadást szenvedett Iváncsik Tamás, akinek szintén terhelhető már a térde.

A július 27-én kezdődő olimpián a magyarok a spanyol, a horvát, a szerb, a dán és a dél-koreai együttessel vannak azonos csoportban. Az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK