A sors igazságot szolgáltatott - Babos egyesben is indulhat az olimpián

Vágólapra másolva!
Babos Tímea a páros mellett egyesben is indulhat a július 27-én rajtoló londoni olimpia tenisztornáján - erről Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) főtitkára tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.
Vágólapra másolva!

"Az osztrák Tamira Paszekkel kapcsolatos panaszunkat ugyan elutasította a nemzetközi szövetség, az ITF, ám a román Monica Niculescu visszalépése következtében Tímea a páros mellett egyesben is pályára léphet" - mondta a főtitkár. "Végtelenül örülök, mert a sors igazságot szolgáltatott nekünk" - nyilatkozta Babos Csaba, a játékos édesapja, egyben edzője. "Paszeket jogtalanul szerepeltetik az olimpián."

Az egyéni versenyben így két magyar lehet ott a brit fővárosban, Szávay Ágnes - aki alanyi jogon tagja a mezőnynek - és Babos Tímea, párosban pedig a Szávay, Babos duó képviseli majd a magyar színeket.

Az MTSZ szerdán azt közölte, hogy fellebbez az ITF-nél, amiért a svájci Timea Bacsinszky helyén Babos Tímea helyett az osztrák Tamira Paszek indulhat egyesben a londoni játékok női tornáján. Azt a tiltakozást az osztrákok magyarázatára hivatkozva elutasította ugyan az ITF, de magyar szempontból mégis szerencsés fordulatot vettek az események, hiszen az első számú tartalék Babos ennek ellenére játékjoghoz jutott.