Kemény: Mi hoztuk lázba az olaszokat

Vágólapra másolva!
Az Olaszország ellen 11-9-re elvesztett negyeddöntő után Kemény Dénes elismerte, hogy a korábbi olimpiákon látottaknál gyengébb csapattal érkeztek Londonba.
Vágólapra másolva!

Véget ért az aranykorszak

Szivós: Csak fájdalmat érzek és szomorúságot

"Hátul újra elvesztettük a biztonságunkat, az olaszok pedig vérszemet kaptak, elsősorban mi hoztuk őket lázba" - mondta az [origo]-nak Kemény Dénes az elvesztett negyeddöntő után.

A szakember szerint csapata csak a találkozó elején tudta uralni a játékot. "Az elején megvolt az esélyünk arra, hogy abba a mederbe tereljük a mérkőzést, ami egy latin csapattal szemben a legkedvezőbb, de ezzel nem tudtunk élni. Ők belelkesedtek, mi elbizonytalanodtunk, a harmadik negyedben ez a támadójátékunkban is látszott, de összességében a lőtt gólok száma ma is elég lett volna."

Kemény úgy fogalmazott, sajnos nem csak az olasz csapat kapott vérszemet. "Ez a magyar válogatott bizonyos szituációkat és körülményeket egy olasz csapat ellen sem bír el. Kijelenthető, hogy ez a magyar válogatott Londonban nem volt olyan erős, mint az előző három olimpián, ahol megvolt az a magabiztosság, tudáskülönbség, hogy ne szórakozzanak velünk, vagy ne akarjanak sikesen kicseszni velünk."