Idegörlő csatában jutott elődöntőbe a brazil fociválogatott

fbl Horizontal
A csapatkapitány Martat kihagyott tizenegyeséből végül nem lett nemzeti tragédia
Vágólapra másolva!
A brazil női labdarúgó-válogatott 0-0-s 120 perc után tizenegyesekkel 7-6-ra legyőzte Ausztráliát, ezzel bejutott az elődöntőbe a riói olimpián. A svédek már korábban odaértek a címvédő amerikaiak legyőzése után, így hozzájuk csatlakoztak a hazaiak, valamint a németek és a kanadaiak. 
Vágólapra másolva!

Miután a svédek pénteken délután megtették azt a szívességet, hogy haza küldték az előző négy olimpián zsinórban győztes amerikai válogatottat, a brazil női focicsapat egyértelműen a torna legnagyobb esélyese lett.

Focidráma nőkkel

Az aranyat azonban nem adják ingyen, ahhoz még két meccset kell nyerni, és már az első is csak vért izzadva sikerült - az ausztrálok elleni negyeddöntő egészen drámaira sikerült. Hiába volt 58 százalékban a braziloknál a labda, és hiába volt 10-3 a kapura lövések aránya a javukra, mégis a felső lécet eltaláló ausztrálok előtt adódott a legnagyobb helyzet

A vége 0-0, ahogy az amerikai-svéd meccsen, úgy most is jöhettek a tizenegyesek. A 4-4-ig senki sem hibázott, a brazilok utolsó rúgója, a világ egyik legjobb játékosa, Marta lövését azonban hárította az ausztrál kapus.

A csapatkapitány Martat kihagyott tizenegyeséből végül nem lett nemzeti tragédia Forrás: AFP/Gustavo Andrade

Az ausztrál Katrina Gorry a továbbjutásért lőhetett, azonban ő is hibázott! Ezután még két pár lőtt rontás nélkül, nyolcadikra azonban már csak a brazil Tamires talált be, Alanna Kennedy lövését megfogta a brazil kapus - így brazil idő szerint háromnegyed egykor véget is ért a találkozó.

A brazilok az elődöntőben a svédekkel találkoznak, míg a másik ágon a franciákat 1-0-ra legyőző Kanada ellenfele a Kínát szintén 1-0-ra legyőző Németország lesz. A német csapatban Marozsán Jennifer 88 percet töltött a pályán.