Találja ki, hogy hívják az olimpián is induló magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát

Bíró Attila vízilabda női szövetségi kapitány
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a 2016-os riói, és a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokra is kijuttatta a nemzeti csapatot, amely megszakítás nélül az ötödik olimpiáján szerepelhet.
Vágólapra másolva!

A női pólóválogatott jelenlegi szövetségi kapitánya a játékospályafutását Egerben kezdte, az utánpótlás csapat tagjaként ifjúsági Európa-bajnokságot nyert. 1987 és 1996 között szerepelt a Ferencvárosban, majd légiósként Olaszországban, Törökországban és Görögországban is játszott.

Edzőként 2003-tól a Ferencvárosnál Csapó Gábor segítője volt, majd 2004-től vezetőedző lett. Ezt követően az OSC edzéseit irányította és emellett 2009 és 2010 között a magyar férfi vízilabda-válogatott másodedzőjeként is tevékenykedett. 2015 óta a magyar női pólóválogatott szövetségi kapitánya, csapatával 2016-ban Európa-bajnok lett, majd a riói olimpiára is kijuttatta az együttest, ahol a negyedik helyet érte el vele.

Idén januárban a Triesztben zajló olimpiai selejtezőtorna elődöntőjében a nemzeti csapat 13-10-re legyőzte a házigazda Olaszországot, így a magyar női vízilabda-válogatott megszakítás nélkül az ötödik olimpiájára jutott ki, melyben nagy szerepe volt az 55 éves szakembernek. Az együttes júniusban ezüstérmet nyert a női vízilabda világliga athéni szuperdöntőjében és a szövetségi kapitány bízik abban, hogy a csapat a 2024-es olimpián is nagyon jó lesz.

A játékot itt találja.