Szilágyi Áron: Idő kell, mire felfogom, mit vittem véghez

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.24,vívás, Szilágyi, győzelem, aranyérem
Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi az olasz Luigi Samele ellen győzött. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron magabiztosan győzte le Luigi Samelét a férfi kard egyéni döntőjében és harmadszor is olimpiai bajnok lett. A sporttörténelmet író vívó a fantasztikus győzelme után elmondta, hogy még időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen felfogja, mit vitt véghez, valamit kiemelte, hogy a nézők nélküli világesemény ellenére mindvégig érezte, milyen sokan állnak mögötte.
Vágólapra másolva!

A Vasas vívója egész nap bámulatos teljesítményt nyújtott, a helyi idő szerint esti döntőben pedig parádés vívással 15-7-re múlta felül az olasz Luigi Samelét.

nyilatkozta Szilágyi Áron az M4 Sportnak a döntő után.

"Nem tudok most idézni a történelemkönyvekből, kell egy kis idő, mire felfogom, mi történt" - reagált arra a kérdésre válaszolva, hogy miként élte meg, hogy a sporttörténelemben elsőként nyert három olimpiai aranyat férfi kard egyéniben.

Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szilágyi Áron azt is elmondta, hogy a nem akart és nem is tudott elbújni az esélyesség terhe elől és az elől, hogy ő lehet az első, aki ilyen történelmi tettet hajthat végre.

mondta az immár háromszoros olimpiai bajnok.

Szilágyi Áron kiemelte, annak ellenére, hogy nézők nélkül rendezik meg ezt az olimpiát, mindvégig érezte az emberek fantasztikus támogatását, és hogy mennyien állnak mögötte.

A klasszis vívó elmondta, hogy nevelőedzője, Gerevich György ugyan nem élhette meg egyik olimpiai aranyérmét sem, de a sportoló örökké hálás lesz azért, amit annak idején kapott tőle.

tette hozzá Szilágyi Áron.

A Vasas 31 éves vívója úgy fogalmazott: az elmúlt bő egy évben, amely mindenki számára kihívásokkal járt, egy pillanatra sem tévesztette szem elől, hogy mi is a célja, még akkor sem, amikor a koronavírus-járvány miatti lezárások megakadályozták abban, hogy a csapattársasival tréningezzen.

"Otthon edzettem, elmentem futni és motivált tudtam maradni ebben az időszakban is. Szerintem ez az egyik oka annak, hogy ma sikerrel jártam" - nyilatkozta.

Az olasz Luigi Samele, aki 15-7-re maradt alul Szilágyival szemben a döntőben, azt mondta, hogy nagyon örül az eredményének, szerinte remekül vívott a nap során.

- mondta a vasárnap 34. születésnapját ünneplő olasz vívó.