Gangl Edina: Nem tudtuk megtörni őket, ezért vérszemet kaptak

GANGL Edina
Gangl Edina lendületet adott a csapatnak
Vágólapra másolva!
A magyar nő vízilabda-válogatott 17-13-ra legyőzte a házigazda japán csapatot a tokiói olimpia vízilabda tornáján, ezzel Bíró Attila csapata a második győzelmét könyvelhette el a B csoportban. A találkozó után a háromgólos Gurisatti Gréta és a második félidőre becserélt Gangl Edina értékelték az összecsapást a vegyes zónában. Abban mindketten egyetértettek hogy a hazai pályán játszó japánokat nem lehetett lebecsülni egy percig sem.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXII. nyári olimpiai játékokról, Tokióból.

A magyar válogatott harmadik csoportmeccsén a vártnál nehezebben ugyan, de nyert a házigazda japánok ellen, ezzel pedig biztosította a helyét a negyeddöntőben.

Nekünk, akik nem ebben a rendszerben nőttünk fel, azoknak ezt nehezebb lereagálni és sokkal több koncentrációt igényel" – kezdte Gurisatti, aki megjegyezte, hogy a meccsen voltak olyan ítéletek, amelyek nem a magyar csapatnak kedveztek, de ettől függetlenül lehetett volna jobb is a játék.

Gurisatti Gréta három góllal járult hozzá a győzelemhez Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Nem remegtünk meg szerencsére. Tudtuk, hogy nem lesznek könnyű ellenfelek, mert extra motivált állapotban voltak a hazai olimpia miatt.

Legutóbb az athéni világligán találkoztunk velük, de oda jóval gyengébb csapattal jöttek. Most itthon játszottak, nyilván szerették volna megmutatni. Örülök, hogy sikerült behúzni" – tette hozzá a magyar csapat játékosa, aki elárulta, hogy a kínaiakkal még egyáltalán nem foglalkoztak, de ez az olimpia, itt nem szabad senkit sem lebecsülni.

A félidőben beálló Gangl Edina fontos védésekkel járult hozzá a magyar csapat győzelméhez. A magyar csapat kapusa elmondta, hogy Bíró Attila már a meccs előtt megmondta, hogy egy félidőt fog védeni.

„Már reggel szólt a kapitány, hogy jönni kell, és felesben fogunk védeni, úgyhogy fel voltam készülve rá.

Egy ilyen kellemetlen csapat ellen nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy picit is alábbhagyjon a kommunikáció, mert nagyon sokat úsznak, így könnyen el lehet váltani a dolgokat. Örültem, hogy a hangommal is tudtam támogatni a lányokat" – kezdte az értékelést Gangl Edina, aki szerint álmosan kezdett a magyar csapat.

Gangl Edina lendületet adott a csapatnak Forrás: MTI/Kovács Tamás

„A világligában magabiztosan nekik mentünk, de ez most nem volt meg. Ők pedig

Próbálták kihasználni, hogy nem húztunk el. Szerencsére sikerült nyernünk. Minden győzelem értékes, ez a japán csapat pedig nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben. Különleges vízilabdát játszanak. Pici játékosok, akik mindenhová bebújnak. Rettentően nehéz ellenül játszani, mert egyedi stílusuk van, amit a játékvezetők is díjaztak" – tette hozzá a magyar válogatott kapusa.

Bíró Attila csapata legközelebb vasárnap reggel hétkor mérkőzik a kínai csapattal.