Lőrincz Tamás a döntőbe jutott a kötöttfogású birkózók között!

LŐRINCZ Tamás; SIKE András
Lőrincz Tamás elődöntős a birkózó Európa-bajnokságon
Vágólapra másolva!
A magyar birkózó ellenfele a kötöttfogásúak 77 kg-os elődöntőjében az iráni Mohammadali Garadzsi volt, aki 2018-ban Ázsia Játékokat nyert, 2019-ben pedig bronzérmet a világbajnokságon. A magyar birkózó fantasztikus küzdelemben magabiztosan verte ellenfelét, így bejutott a döntőbe.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés elején egy vétlen összefejeléssel indult a küzdelem, azonban rövid szünet után folytatódhatott a mérkőzés. Ezek után az első pontot az iráni birkózó szerezte az elődöntőben, majd ezt követően Lőrincz is szerzett egyet, azonban itt rövid videózás következett, hogy érvényes volt-e a pont. A rövid tanácskozás után úgy döntöttek a bírók, hogy elveszik a magyar birkózó pontját, így maradt az 1-0-s iráni vezetés.

A rövid, 30 másodperces szünetet követően újult erővel támadt Lőrincz, hogy megfordítsa az állást. Az egyenlítés már az első percben sikerült, sőt, néhány másodperccel később a földön egy kétpontos akcióval, egy szép átforgatással már 3-1-re vezetett Lőrincz, majd egy újabb videózás után az iráni szabálytalan védekezése miatt 5-1 lett az állás. Ezt az iráni csapat nehezményezte, és challenge-t kért, azonban ezt nem adták meg a bírók, így újabb pontot kapott Lőrincz, ezzel már 6-1-re vezetett az aktuális Európa-bajnok.

Az utolsó percben földre küldték Lőrinczet, amiből az iráni sikeresen akciózott, sőt, ezek után 6-5-re zárkózott az ellenfél, így az utolsó 27 másodperc rendkívül izgalmasan alakult, de maradt a magyar vezetés, Lőrincz Tamás a döntőbe jutott. Részletek itt.