Vágólapra másolva!
A Herz-FTC parádés játékkal győzte le a világsztárokkal felálló vendég norvég Bäkkelagets SK-t nőikézilabda Bajnokok Ligájában, szintén nyert a Dunaferr a KEK-ben, a Cornexi-Alcoa pedig továbbjutott az EHF Kupában. A három győzelem mellé jutott egy iksz is, a Győr nem tudott nyerni Ljubljanában.

női Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló:
Herz-FTC - Bäkkelagets SK (norvég) 33-23 (18-11)

góldobók: Farkas Á. 9/6, Pádár 5, Siti E. Benyáts, Kirsner 4-4, Tóth E. 3, Kökény, Lőwy 2-2, illetve Fridrikas 6/2, Saeböle 6, Teodorovic 4, Tönnesen 3, Larssen, Johansen 2-2
hétméteres: 7/6, illetve 2/2
kiállítás: 12, illetve 12 perc

Jobban kezdett a Ferencváros, a norvégok több technikai hibát vétettek az első negyedórában. A 16. percben 8-4-es vezetésnél időt is kért a vendégcsapat.

Mindkét együttes érthetetlen módon sietette a támadásokat, pozitívumként néhány szép védés említhető. Sokkal idegesebb volt a Bäkkelagets, ezt kihasználva a Ferencváros háromgólos (13-10) előnnyel kezdte a félidő utolsó hat percét. A norvég világbajnok kapus, Leganger bravúrjai ellenére a szünetig megnyugtató vezetésre tett szert a házigazda.

Fordulás után hat perc alatt hat gólt lőtt a Ferencváros, tízre (24-14) növelve a különbséget. Ezt követően támadásban mindkét csapat sokat hibázott, de a magyar játékosok jobban védekeztek, a hazai kapuban Sugár, majd cseréje, Miklosova is kiváló teljesítményt nyújtott. A Ferencváros tartani tudta előnyét és megérdemelt, tízgólos (33-23) győzelmet aratott, versenyben maradva a továbbjutásért vívott küzdelemben.

A csoport másik mérkőzését, a német Giessen Lützellinden és a spanyol Ferrobus Mislata párharcát vasárnap 15 órakor rendezik. A Ferencváros a 3. fordulóban Lützellinden otthonába utazik.

A csoport állása: 1. Herz-FTC 2 pont/2 mérkőzés (60-52), 2. Ferrobus Mislata (spanyol) 2/1 (29-27), 3. Bäkkelagets 2/2 (52-58), 4. Lützellinden (német) 0/1 (25-29)

Az EHF Kupában a székesfehérvári Cornexi-Alcoa a dán Skovbakkenhez utazott, s bár öt góllal kikapott, így is a 16 közé jutott.

A magyarok számára rosszul kezdődött a mérkőzés, az első találkozón 10 gólos (27-17) hátrányba került dánok gyorsan elhúztak 9-2-re. Köstner Vilmos vezetőedző időt kért, és ettől kezdve már sokkal nyugodtabb volt a vendéggárda. Németh és Őri megszakítás nélkül négy gólt dobott, a szünetre sikerült négy találatra csökkenteni a hátrányt.

A második játékrészben a Cornexi továbbra is bátran játszott, és feljött 20-18-ra. A Skovbakken ekkor már kedvetlenül támadott, és nem sikerült ledolgoznia a székesfehérvári találkozón összeszedett jelentős hátrányát.

női EHF Kupa, 16 közé jutásért, visszavágó:
Skovbakken (dán) - Cornexi-Alcoa 28-23 (14-10)

a magyarok góldobói: Németh 7, Őri, Csenki 6-6, Nikolic 2, Virincsik, Lőw 1-1
továbbjutott: a Cornexi 50-45-ös gólkülönbséggel

A Dunaferr SE szoros mérkőzésen győzte le a litván Eastcon AG Vilniust a KEK-ben a 16 közé jutásért rendezett párharc első mérkőzésén. A vártnál nehezebben fektette két vállra a Dunaferr a Vilniust, amely egyébként nemzetének junior válogatottja is. Változatos, kemény, rohanós mérkőzésen a hazaiak végig csak 2-3 góllal vezettek a lelkes fiatalok ellen. A visszavágót vasárnap 16 órától szintén Dunaújvárosban rendezik.

női KEK, 16 közé jutásért, első mérkőzés:
Dunaferr SE - Eastcon AG Vilnius (litván) 27-25 (11-10)
góldobók:
Pálffy 11, Ferling 9, Bohus 3, Sávolt 2, Balogh, Nagy 1-1, illetve Visockaite, Pekarskyte 8-8, Laurinaviciute 3, Stankute, Vijunaite 2-2, Ulcinskaite, Samaituté 1-1

A Fradi mellett szintén a BL-ben szereplő zöld-fehér csapat, a Győr nagyszerűen kezdett, már az elején előnyhöz jutott, amelyet a szünetig sikerült 4 gólosra növelnie. Mind támadásban, mind védekezésben kimagaslóan teljesített ekkor a vendégcsapat, és tulajdonképpen nem volt meglepetés a 30 percnyi játék utáni állás.

Fordulás után a szlovének védekezésben váltottak, és szinte pillanatok alatt elolvadt a győri előny. Az utolsó negyedórának döntetlennel vágtak neki az együttesek. Végig roppant izgalmasan alakult a csata, még négy perccel a vége előtt is három góllal ment a magyar gárda, de emberhátrányba került.

Az izlandi játékvezetői páros ekkor három hétméterest is ítélt a hazaiak javára, - az utolsót 20 másodperccel a vége előtt -, így végül meg kellett elégednie a Győrnek a döntetlennel egy olyan találkozón, amelyen szinte végig irányított.

A csoport másik mérkőzését, a spanyol Milar Valencia és az ukrán Szpartak Kijev párharcát vasárnap 12.15 órakor rendezik. A Győr a következő fordulóban fogadja a Kijevet.

Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló:
Krim NR Ljubljana (szlovén) - Győri Graboplast ETO KC 27-27 (11-15)
góldobók: Gyerepaszko 8, Oder 6, Bobocea, Dolgun, Mitrovic 3-3, Doler 2, Mijatovic, Matuszewska 1-1, illetve Kulcsár A. 10, Horváth M. 5, Nagy A., Pigniczki 4-4, Lovász 3, Kindl 1
hétméteres: 13/9, illetve 11/9
kiállítás: 6, illetve 10 perc

A csoport állása: 1. Ljubljana 3 pont/2 mérkőzés, 2. Valencia (spanyol) 2/1, 3. Győr 1/2, 4. Kijev (ukrán) 0/1

(MTI)