Élő:
Vágólapra másolva!
Hiába játszik idén új csarnokban a Dallas Stars hokicsapata (a régi Reunion Arenából az American Airlines Centerbe költözött), amikor az Edmonton Oilers érkezik vendégségbe, az eredmény felettébb egyhangú: péntek este sorozatban tizenkettedszer távoztak vereséggel az olajvárosból az olajosok.

Az első harmadban négy gólt ütött a Dallas, nem beszélve arról, hogy Joe Nieuwendyk és Pat Verbeek találata között alig tíz másodperc telt el. Ed Belfourt ezúttal Marty Turco helyettesítette a hazai kapuban, és idei második shutoutját csinálta: mind a 24 lövést kifogta.

A Colorado gyenge kezdés után most már bajnokhoz méltóan játszik, utóbbi hét meccsén veretlen, hat győzelem mellett csak egy győzelem csúszott be. David Aebischer védte pénteken a denveriek kapuját, igen jól, támadásban pedig Sakic újabb góllal és gólpasszal rázkózott fel a pontlista ötödik helyére.

Chicagóban a Fekete Sólymok Eric Daze emberelőnyös mesterhármasával nyertek. Detroitban úgy lett 1-1 a Rec Wings-Phoenix Coyotes meccs, hogy Sean Burke, a vendégek kapusa 46 lövést hárított, míg odaát Dominik Hasek csak 22-t.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Corlorado Avalanche 1-4
Gólütők:
Dumont, ill. Sakic, Hinote, Reinprecht, Hejduk

Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes 1-1
G.:
Lidström, ill. Langkow

Chicago Blackhawks - New York Islanders 4-3
G.:
Daze 3, Sullivan, ill. Jasin, Kvasa, Isbister

Dallas Stars - Edmonton Oilers 5-0
G.:
Nieuwendyk, Verbeek, Modano, Lehtinen 2

Ch. Gáll András

Korábban:

Góleső Torontóban