Vágólapra másolva!
Komoly próbatétel előtt áll a két, európai kupaküzdelmekben még versenyben lévő magyar nőikézilabda-csapat. A Bajnokok Ligájában szereplő Herz-FTC a lengyel bajnok Montex Lublinhoz látogat, míg az EHF-kupában a remek formában lévő Győr hazai környezetben fogadja a norvég Gjövik og Vardal HK együttesét. Mindkét összecsapás a negyeddöntők első mérkőzése lesz.

Megkezdődnek a negyeddöntős csatározások a női kézilabdázók európai kupasorozataiban. A Bajnokok Ligájában egyedüli magyar együttesként állva maradt Herz-FTC Lengyelországba látogat, és talán nem nagy hiba kijelenteni: akár győzhet is Lublinban. Mert ugyan a lengyel együttes nem gyenge, mégis figyelemre méltó, hogy a csoportfordulók során három hazai találkozójából kettő is elvesztett: az orosz AKVA Volgograd 27-23-ra, a macedón Kometal Szkopje 38-21-re, azaz tizenhét góllal tudott nyerni. A csapat erőssége a védekezés: ha bejön az 5+1-es variáció, és az ellenfél nem tud kellően felkészülni rá, akkor a Lublin nagyon jól alkalmazza a taktikát. Ha nem áll össze a védekezés, mint például a macedón bajnok ellen, akkor lehet igazán keresnivalója a Fradinak. A hazaiak legveszélyesebb játékosa Majerek, de Marec és Martynienko is külön figyelmet érdemel.

A Ferencvárosnál nincsen sérült, csak abban lehet reménykedni, hogy a csapat felnő a feladathoz, és ha mindez jó kapusteljesítménnyel is párosul, akkor nem lehet gond. A lányok ma éjjel még Eperjesen alszanak, onnan buszoznak át szombaton a mérkőzés helyszínére, hogy a vasárnapi találkozó időpontjában tudjanak edzeni. A találkozó egyébként vasárnap 16.45-kor kezdődik, a két játékvezető a román Plesa, Pripas kettős lesz.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntők:
MKS Montex Lublin (lengyel) - Herz-FTC
Milar L'Eliana Valencia (spanyol) - Larvik HK (norvág)
Motor Zaporozsje (ukrán) - Buducsnoszt Brillant Podgorica (jugoszláv)
Ferrobus KU Mislata (spanyol) - Kometal D. P. Skopje (macedón)

Győzelemmel számol Győr város is, ahol EHF-kupa negyeddöntő-mérkőzésen a norvég Gjövik og Vardal HK vendégeskedik. Első látásra akár ijesztőnek is tűnhet az ellenfél, ismerve a norvég kézilabdázás erejét, ám az északiak bajnokságára pillantva megállapíthatjuk, nem a Gjöviki jégcsarnokban él a legyőzhetetlen armada. A tizenkét csapatos ligában ugyanis mindössze két gyengébb együttes van jelenleg a Gjöviknél, a gárda mérlege is borzalmas: 19 mérkőzésen öt győzelem, egy döntetlen és 13 vereség. Ha erre építünk, akkor ki lehet jelenteni, Győrött semmi esélye nincs Hammersengéknek. A magyarok ugyanis félelmetes formában vannak, a junior válogatottra épülő együttes szárnyal, így magabiztosan várhatja a vasárnapi összecsapást. "Ellenfelünket még nem láttuk videón, az edzőnk viszont igen. Állítólag van egy jó lövőjük, s az irányítójuk sem rossz, ennek ellenére szerintem legalább annyi esélyünk van a továbbjutásra, mint a norvégoknak. Idehaza mindenesetre az kell, hogy fantasztikus szurkolóink előtt minél nagyobb előnyt szerezzünk. Olyat, amellyel nyugodtan utazhatunk a jövő heti visszavágóra" - nyilatkozta a csapat legjobbja, a válogatott meghívóval rendelkező Görbicz Anita.

Az összecsapásra vasárnap délután 18 órakor kerül sor, a találkozót a macedón Cavdarov, Duckov páros vezeti.

A Gjövik kerete:
Kapusok: Johanne Jerven, Siv Anita Lónserud, Britt Henriksen
Mezőnyjátékosok: Silje Benonisen, Gro Hammerseng,
Marina Kevo, Guro Elisabeth, Mette Ruud Johansen, Nina Nossen, Rigmor Foss, Lene Rennemo, Janiche Ryre, Ane Brustuen, Karianne Kristiansen, Ragnhild Sörlie, Linda Marie Sletmo, Lisa Maria Sletmo, Mona Sydengen, Therese Rebne

Női EHF-kupa, negyeddöntők:
Győri Graboplast ETO - Gjövik og Vardal HK (norvég)
Podravka Vegeta (horvát) - Ikast Bording (dán)
McDonald's Wr.Neustadt (osztrák) - Baekkelagets SK (norvég)
TV Giessen Lützellinden (német) - Vicar Goya Almeria (spanyol)

Pincési László

Korábban:

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?