Vágólapra másolva!
Hatalmas sportdiplomáciai sikert könyvelhetett el a Magyar Jégkorong Szövetség. A Stockholmban rendezett nemzetközi kongresszuson ugyanis eldőlt, hogy jövőre is Magyarország rendezheti a Divízió I-es jégkorong-világbajnokságot.

A svédországi A csoportos vb idején megtartott kongresszuson az IIHF illetékesei úgy döntöttek, hogy az idei esztendőhöz hasonlóan a 2003-as Divízió I-es világbajnokságot is Magyarország rendezheti - valószínűleg már az újjáépített Budapest Sportcsarnok bevonásával. Az előzetes hírekkel ellentétben rajtunk kívül nemcsak a litvánok, hanem a lengyelek, a kazahok és a románok is bejelentették, hogy megrendeznék a viadalt. Szerencsére a nemzetközi szövetség - levonva az idei vb tapasztalatait - a magyar pályamunkát ítélte a legjobbnak.

A jövő évi mezőnyt is két csoportba sorolták. Az A csoportban Magyarországon kívül Lengyelország, Kazahsztán, Hollandia, Románia és Litvánia, a B csoportban Olaszország, Franciaország, Norvégia, Nagy-Britannia, Horvátország és Észtország küzd majd a feljutásért. Az feltétlenül jó hír, hogy a magyarok két csatát már megnyertek: a könnyebb ágon és hazai környezetben válthatják meg élvonalbeli tagságukat.

Pincési László

Korábban: