Vágólapra másolva!
Ötgólos győzelmet aratott a Győri ETO a vendég dán Ikast Bording ellen a nőikézilabda-EHF-kupa döntőjének első mérkőzésén.

EHF-kupa döntő, első mérkőzés:
Győri ETO - Ikast Bording (dán) 30-25 (15-13)
Győr, 3000 néző
vezette: Fernandez Pineiro, Permuy Villanueva (spanyol)
Győr: SIRINA - LOVÁSZ 4, MEHLMANN 8/1, GÖRBICZ 5/2, Kulcsár 3, NITESCU 4, Vérten 2. Csere: Jókai 2, Kindl 1, Moszkovaja 1. Edző: Vura József.
Ikast: B. Andersen - Jensen 2, JURACK 10/3, SITI 4, Kjargaard 2, K. Andersen 3, Daugaard 4/1. Cs.: Dymbose (kapus), Blanco, Black, Hansen, Mikkelsen. Edző: Tine Kristiansen.
hétméteres: 4/3, ill. 7/4.
kiállítás: 18, ill. 10 perc.
kizárva: Kindl (41. perc).

Fergeteges hangulat fogadta a kupadöntő két résztvevő csapatát. Mind a győri, mind a dán szurkolói csoport hangszerekkel felszerelkezve tombolt. A győriek alaposan megnyomták az első perceket, s bátor lövőkedvüknek köszönhetően 3-1-re vezettek. A dán együttes persze nem esett kétségbe, s pillanatok alatt kiegyenlített, majd előnyhöz is jutott (3-4, 5-6). Ahogyan azt várni lehetett, a dán oldalon elsősorban Jurack átlövéseiben bíztak a társak, aki azonban egy darabig adós maradt a gólokkal - a győri védőfal rendszerint jól állította meg a német átlövőt -, a Győr pechjére viszont épp a dánok magyarja, Siti volt elemében. A haza készülő irányító vezérletével őrizte vezetését a vendégegyüttes, Mehlmann góljaival azonban tartották a lépést a zöld-fehérek. Aztán ismét vezettek a hazaiak (10-9), s már nem nekik kellett futni az eredmény után, s ezt a lélektani előnyt kihasználva növelték is előnyüket a lányok (14-11). A játékrész befejezése azonban nem a legszerencsésebben alakult, mert az utolsó másodpercekben Jurack hetesből kettőre faragta a hátrányt, Kindl kiállítása miatt pedig emberhátrányban kezdte a második félidőt az ETO.

Jól sáfárkodott emberelőnyével az Ikast, s a fordulás után pillanatok alatt kiegyenlített. A vezetést azonban már nem engedte át a győri együttes a dánoknak, Mehlmann hetesével ismét a mieink vezettek, sőt zsinórban dobott három góllal ismét három volt az előny (19-16). Az agresszíven és nagyon jól védekező győri fallal nem tudtak mit kezdeni Sitiék. A 46. perc elején Vérten góljával négyre, Moszkovaja, és Görbicz találatával ötre, majd hatra nőtt a győri előny (25-19). A hajrában egy ízben már hét góllal is vezettek Görbiczék (29-22), de csakúgy, mint az első harminc perc legvégén, ezúttal is rosszul jött ki a véghajrából az együttes. Az előnyből maradt azért öt gól, amivel a találkozó előtt alighanem mindenki kiegyezett volna.

Vura József (a Győr vezetőedzője): "Az elején alighanem elfogadta volna mindenki ezt az eredményt. Bízom benne, hogy az ötgólos előny elegendő lesz a visszavágóra. A sikerünket főleg annak köszönhetjük, hogy a második félidőben remekül védekeztünk. Vannak még tartalékaink, tudunk még a mostaninál is jobban játszani. Erre azt hiszem, szükségünk is lesz, mert nagy csata vár ránk a visszavágón."

Papp Győző

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a női kézilabda BL-t?