Vágólapra másolva!
Öt magyar csapat lép pályára hétvégén az európai kézilabdakupa-elődöntőkben, ahol a férfiak mezőnyében már a visszavágókra kerül sor. A Bajnokok Ligájában a tavalyi finalista Veszprém nagyon nehéz helyzetben van, hiszen a 2001-ben győztes Portland San Antonio otthonában 28-20-ra kikapott, miután - jól érzékeltetve a rivális nyomasztó fölényét - 12 gólos is volt már a spanyol előny.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Rossz hír a magyar gárda számára, hogy Diaz a héten bokaműtéten esett át, mert a részlegesen elszakadt szalagja már nem bírta volna tovább a terhelést. Az első összecsapást kihagyó Perez viszont valószínűleg pályára léphet.

Az EHF-kupában a Dunaferr ugyan 25-23-ra nyert a Dinamo Asztrahány vendégeként, de az eredmény csalóka: ha az oroszok jól kezdenének Dunaújvárosban, akkor bármi megtörténhet. Egyébként Buday Ferenc vezetőedző is óvatos, éppen erre hívta fel tanítványai figyelmét.

A női csapatokra az elődöntő első felvonása vár. A KEK-ben a Győri ETO a francia Besanconhoz látogat. A házigazdák életveszélyesek, két éve a Dunaferrt úgy búcsúztatták, hogy otthon csak döntetlenre voltak képesek, s aztán idegenbeli sikerrel léptek tovább.

A kézilabda népszerűsé-ge Magyarországon?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Az EHF-kupában magyar párharc lesz: a dunaújvárosiak a "szomszédvár" Cornexi-Alcoát fogadják. A riválisok jól ismerik egymást. A székesfehérváriak ebben az idényben két bajnokit is elveszítettek riválisukkal szemben, de csupán egy, illetve két góllal.

Férfiak, elődöntő, visszavágó:
Bajnokok Ligája:
Veszprém - Portland San Antonio (spanyol), vasárnap 18.05 ó (első mérkőzés: 20-28)
EHF-kupa:
Dunaferr - Dinamo Asztrahány (orosz), szombat 18 (25-23)

Nők, elődöntő, 1. mérkőzés:
KEK:
Besancon (francia) - Győri ETO, vasárnap 18
EHF-kupa:
Dunaferr - Cornexi-Alcoa, vasárnap 17.30