Vágólapra másolva!
Pénteken Görögország két városában, az egyaránt a Peloponnészosz-félszigeten fekvő Amaliadában és Pirgoszban megkezdődik a 29. nőikosárlabda Európa-bajnokság. A mieink nem esélytelenek az olimpiai részvételt biztosító első három hely valamelyikének megszerzésére - legalábbis a kontinensbajnokság hivatalos honlapjának szerzői így vélekednek.

Az Európa-bajnokság menetrendje

A magyar válogatott szerdán délután utazik el Görögországba, ahol az amaliadai B csoportban szerepel. Rátgéber László szövetségi kapitány elképzelései szerint a legkönnyebbnek ígérkező két ellenfelet, Ukrajnát és Belgiumot kellene gyorsan legyőzni az első két játéknapon, s ezzel lényegében be is jutna a csapat a legjobb nyolc közé. Hogy hányadik helyen megy tovább a gárda, az a spanyolok, oroszok és szlovákok elleni további meccsek eredményétől is függ.

Az egyenes kieséses szakaszban, Patraszban keresztbejátszás következik, annak függvényében, hogy hol végzett csoportjában az együttes. A magyar válogatott 13-as keretéből vasárnap a pécsi Szakács Ildikót hagyta ki Rátgéber, így a következő 12 játékos utazik az Európa-bajnokságra:
hátvédek: Iványi Dalma (Pécs, 176 cm), Englert Orsolya (Szolnok, 170), Csákány Emőke (Szolnok, 180)
bedobók: Károlyi Andrea (Pécs, 183), Eördögh Edit (Diósgyőr, 180), Horváth Zsuzsa (Euroleasing-Sopron, 193), Vajda Anna (Euroleasing-Sopron, 188)
centerek: Seres Éva (Euroleasing-Sopron, 188), Cserny Réka (Harvard Egyetem, 189), Kajdacsi Judit (Szeged, 189), Papp Krisztina (Szolnok, 191), Keller Annamária (Pécs, 189)

Ch. Gáll András