Vágólapra másolva!
Kétségtelen, a hét végén, Szolnokon rendezendő férfikézilabda Magyar Kupa két legesélyesebb csapat a bajnok Fotex Veszprém és az ezüstérmes Pick Szeged együttese. A papírforma alapján ugyanis ez a két gárda jut majd be a szombati fináléba, ám sem a Tatabánya, sem a Nyíregyháza nem veheti félvállról a négyes döntőt, hiszen a jó szerepléstől a jobbik gárda KEK-indulása függ.

Mivel a magyar bajnokság első két helyezett csapata biztosan a Bajnokok Ligájában vesz részt jövőre, a szolnoki Schiedel Magyar Kupa névre keresztelt négyes döntőben a végső győzelem mellett az is kérdés, vajon a Tatabánya Carbonex KC vagy a Nyíregyházi AB-Vill KC végez előkelőbb helyen s csípi meg a KEK-indulást.

Tavaly ez a "bravúr" a Csömör együttesét juttatta nemzetközi szerepléshez, idén a sorsolás jóvoltából a két nagycsapat, a bajnok Fotex és az ezüstérmes Pick elkerüli egymást az elődöntőben, így pénteken Nyíregyháza-Szeged, majd Veszprém-Tatabánya összecsapásokra kerül sor.

A Fotex a begyűjtött bajnoki arany után tizenötödszörre is szeretné megszerezni a Magyar Kupa-serleget, ez a torna lesz néhány játékos utolsó fellépése veszprémi mezben, Fazekas, Dzomba és Nikolic jövőre már távol Magyarországtól szerepel új csapatában.

"Ha egy csapat nyílt sisakkal játszik, az természetes, s csakis a magyar kézilabda fejlődését szolgálja. A kupa egyébként is olyan, amelyben minden előfordulhat: itt borulhat fel a legtöbbször a papírforma" - nyilatkozta Kővári Árpád, a Pick Szeged elnöke a Délmagyarországban, jelezve, a Pick sem mondott még le a végső sikerről.

A Nyíregyháza és a Tatabánya kimondva, kimondatlanul is a harmadik helyet eldöntő csatára készül, bár a korábbi kétszeres kupagyőztes Tatabánya (1969, 1978) a bajnoki negyedik hellyel már biztosan indulhat az EHF-kupában. Az együttesben Németh Attila és Törő Szabolcs kézfej- és térdoperációja után még nem léphet pályára.

a Magyar Kupa programja
péntek, elődöntő
16.45: Nyíregyháza - Pick Szeged
19.00: Tatabánya - Fotex KCV

szombat
16.15: a 3. helyért
18.30: döntő.