Vágólapra másolva!
A Diósgyőri KSK szurkolói nyílt levélben tiltakoznak a nőikosárlabda-csapat idei gyenge teljesítménye miatt, melyet a klub honlapján tettek közzé.

A "Szép volt, lányok?!?" című üzenetben a DKSKFAN baráti kör csalódottságának ad hangot amiatt, hogy a kiváló nyári igazolások ellenére az együttes nem igazolta a hozzá fűzött reményeket. A miskolci kedvencek az NB I-ben 5/2-es, míg az Európa-kupa E csoportjában 0/2-es mérlegnél tartanak, s erre elégtelen osztályzatot kaptak a hívektől.

Ami az okokat illeti, a levél szerzői - akik eleve kizárják Földi Sándor vezetőedző felkészületlenségét - több lehetőséget is felvetnek: nincs pénz, rosszul dolgozik a vezetőség, ellentétek vannak a játékosok között, esetleg feszültség alakult ki az egyesületen belül. Ha pedig - mint írják - nem történik változás, lassan elfogy a közönség, mert az emberek nem lesznek vevők ilyen "selejtes, küszködő, semmilyen" játékra.

Honos Péter ügyvezető igazgató lényegében egyetértett a kritikai észrevételekkel: "Sok igazság van ebben a petícióban, de szeretném leszögezni, hogy nincsenek anyagi gondjaink, és a játékosoknak sem tartozunk. Dolgozunk a problémák megoldásán, ennek jelenként a kialakult helyzet terítékre kerül ma azon az ülésen, amelyen a többségi tulajdonos és a szponzori kör képviselői vesznek részt" - mondta.