Vágólapra másolva!
Sopronban megkezdte a felkészülését az Európa-bajnoki pótselejtezőre a magyar férfikosárlabda-válogatott, amely egyelőre nélkülözi Dávid Kornélt és Gulyás Róbertet.

A Meszlényi Róbert szövetségi kapitány által vezetett, jelenleg 12 fős kerethez a Görögországban légióskodó Gulyás várhatóan jövő hét elején, míg a nemrég spanyol bajnoki döntőben szerepelt Dávid néhány nappal a center érkezése után csatlakozik.

A portugálok (augusztus 20., Lisszabon) és a svédek (augusztus 23., Budapest) elleni pótselejtezőre készülő nemzeti együttes két hetet tölt Sopronban, a jövő hét végén pedig Szombathelyen kétszer is megmérkőzik Románia legjobbjaival.

A soproni táborozás után Debrecenbe költözik a keret, ahol augusztus 13-án az Eb-győztes és olimpiai negyedik litván csapat ellen lép pályára. Egy nappal később szintén a - hírek szerint sztárjaival érkező - balti gárdával mérkőzik meg a magyar válogatott, Székesfehérváron.

Meszlényi elmondta: mivel három hét múlva már tétmeccset játszanak, nincs értelme komolyabb alapozó jellegű, erőnléti munkát végezni, így a felkészülés során inkább a taktika felépítésén, kidolgozásán lesz a hangsúly.