Vágólapra másolva!
Feszült hangulatú sajtótájékoztatót tartott a Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapata, amely szerdán hazai pályán 86-81-re alulmaradt a Péccsel szemben a bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén.

"A mostani vereséggel és a Magyar Kupa-bronzéremmel együtt is úgy vélem, eddig nagyon jó szezont produkáltunk. A gondok márciusban kezdődtek Swietonski, Powell és Andriukaitis sérülésével, az elmúlt két hónapban mindössze háromszor tudtunk 10 emberrel gyakorolni. Tizenhét éve edzősködök, de ilyen nehéz körülmények között még sosem dolgoztam" - mondta Rajko Toroman, a hajdúságiak szerb trénere.

Az együttest sújtó anyagi gondokkal kapcsolatban Hajnal Lajos, a klubot működtető rt. igazgatótanácsának tagja elmondta: összességében nincsenek jelentős problémák, de az nehézséget okoz, hogy a szponzorok nem tudják idejében teljesíteni vállalt kötelezettségeiket.

A Vadkakasokat erősítő Molnár András sötétebben látta a helyzetet: "A magyar játékosok felé rendszeresen három-négy hónapos fizetési elmaradások vannak, a bónuszokról nem is beszélve. Nagyobb baj, hogy a beígért kifizetésék is csúsznak, ám ilyenkor senki nem áll elénk, hogy ezt közölje velünk. Ilyen szinten igenis kihatással vannak a csapat teljesítményére a pénzügyi gondok."

A bajnoki negyeddöntő második mérkőzését szombaton 18 órától játsszák Pécsen.