Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia
Vágólapra másolva!
Újabb játékos hagyja el a szinte kilátástalan anyagi helyzetben lévő Debreceni Vadkakasok-UPC férfikosárlabda-együttesét. Csütörtökön ugyanis hivatalossá vált, hogy Tóth Gábor Nyíregyházán folytatja pályafutását.

A hosszú évekig Debrecenben szereplő triplaspecialista - még 2000-ben kötelezte el magát Tóth Gábor a hajdúságiakhoz - csütörtök délutántól a Marso-Carmo Suzuki NYKK csapatának edzéseit látogatja. A nyíregyháziak vezetői minden kérdésben megegyeztek a 28 éves, 196 centis bedobóval, aki a Vadkakasok erősen kérdéses jövője miatt döntött a váltás mellett.

Most már csak az a kérdés, mikor sikerül átigazolnia őt a nyírségieknek. Amennyiben a napokban sikerül megkötni a szerződést, akkor Tóthtal is számolhat Horváth Imre vezetőedző a nyíregyháziak jövő keddi, Sopron elleni bajnoki összecsapásán.

A két válogatott játékos, Fodor Márton (ő Körmendre igazolt) és Molnár András (ő pedig Szolnokra) távozása után tehát immár a harmadik magyar kosárlabdázó is elhagyta az anyagi csőd szélén álló debreceni kosárlabdacsapatot, amelytől már decemberben búcsút intett mind az öt idegenlégiósa, azaz a bosnyák Sejo Bukva, a szerb Milos Mirkovics, a horvát Miro Vranjic, az amerikai Gregory Harris és a szlovén Davorin Skornik is.

A Vadkakasok játékosai 2006 augusztusa óta nem kaptak fizetést.

Mindent egy helyen az Eb-ről